28. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gåtur i aftes ændrede ingenting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gåtur i aftes ændrede ingenting
Debat Kalundborg - 28. juli 2021 kl. 11:18

Debat
Jeg har indtil nu forholdt mig meget passivt til Klosterpark-projektet, da jeg ikke har haft nok kendskab til det.

Jeg troede, at jeg efter dagens ini­tiativ den 27. juli kl. 17 ville blive klogere på nej/ja-siden.

Jeg mødte derfor op med en forventning om, at jeg ville blive bedre belyst på sagen.

Vi startede med at få en historietime om, hvordan og hvad man havde fundet ved diverse udgravninger ved Kaalund Kloster, og hvordan man ville være bange for at man ville ødelægge den gamle, historiske del af Kalundborg, som, man håber, kan komme på Unescos liste. Altså Højbyen.

Her ligger både hallen og gymnasiet imellem det område, hvor der muligvis skal bygges ved hjælp fra AP Pension, Så denne del af nej-sigernes historie­time havde intet med det projekt at gøre, men man bliver da klogere på historien.

Da vi kom til det, sagen drejede sig om, havde man ikke gjort sig den ulejlighed at sætte mærkning op, så man kunne se, hvor de bygninger skal ligge. Man holdt sig til den store plakat, der er sat op af kommunen. Jeg hørte flere tale om, at de savnede noget mere synlighed over, hvor bygningerne skal ligge. Der var flere, der havde forventet, at vi skulle gå en tur rundt i det område, der er tale om, og ikke kun stå ved plakaten og høre talen.

Så min opfattelse af projektet efter i aften er:

Man vil fortsat have meget park at boltre sig på. Man vil kunne få mere liv i byen efter kl. 16, muligvis vil endda flere butikker vælge vores efterhånden tomme gågade.

Ja, det vil koste nogle træer, og det vil ødelægge noget af udsigten fra de bygninger, der ligger hen mod Munkesøen, men efter min gåtur virker det ikke som om, at det er meget af udsigten, det vil tage, da man er nødt til at grave et godt stykke ned, hvis de bygninger skal i vatter.

Det eneste, jeg vil være ked af, er, hvis man holder fast i, at der skal være fem bygninger med en ekstra etage i forhold til de andre.

Jeg ved godt, at der ellers bliver 20 lejligheder mindre, men 96 lejligheder er vel også ok?

Så efter turen i dag fik de ikke mig med på nej-siden. Vi skal have boliger, tilflyttere og liv i Kalundborg.

Kathrin Kok (S)
kandidat til KV21

Stemmer du til kommunalvalget i år?