4. marts 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lav solvarme på minkfarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lav solvarme på minkfarme
Debat Kalundborg - 21. december 2020 kl. 18:29
Af Jørgen Dix Rasmussen, Duemosevj 3, Gørlev

For ca. 60 år siden var jeg ved Tissø for første gang. Kom fra Sydsjælland i vores DKW-1939 og holdt kaffepause på østsiden af søen, der hvor der nu er holdeplads.

Dengang gik vandet helt ind til skrænten. I dag er der mere end 100 m ud til vandet. Rigtig natur. Så er der nogen som har kreaturer gående i indhegning, en god måde at holde det pænt på.

Hvis menneskene kunne gå der, skulle nogen rydde op efter dem.

Vi har i sommer gennemkørt, hvad der er af gamle komuneveje i alle retninger herfra Gørlev, og hvor kan man dog opleve natur på denne måde. Det er desværre i dag blevet sådan, at hvis ikke eksperter har lagt navn til, er det ikke natur.

Alle de små ejendomme, som før dyrkede jorden omkring dem, har solgt de reelle stykker, resten er nu natur. Man kan køre i timevis og se lige så meget natur som agerjord.

Nu er man så begyndt at sætte de rædsomme solceller op ude i landbruget. De skal selvfølgelig sidde på industribygninger, der skal bruge strømmen.

Nu har vi tomme minkfarme. Skift dem ud med solceller, der er landskabet ødelagt alligevel. Det burde Mette Frederiksen så betale for.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?