6. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvad så Kalundborg?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvad så Kalundborg?
Debat Kalundborg - 09. april 2021 kl. 14:26
Af Hermann Hansen , Slagelsevej 44, Kalundborg

Som vi har læst i avisen, så vil familien Meredin sælge XL Byggemarked i Elmegade. Det er en stor grund og nok den mest centrale grund i Kalundborg by. Det giver mange muligheder, hvis kommunen har mod på at tage nogle initiativer og se lidt ind i fremtiden.

Vi står ved en ny tid med vækst i industrien og dermed vækst i tilflyttere til kommunen, og hvis vi nu, hvor vi har chancen, skaber interessante og fremadrettede tiltag, gør vi livet for tilflyttere og os selv lidt mere indholdsfyldt.

Vi ved alle, at kultur står lige med børneinstitutioner, skoler og handelsmuligheder. Vi er så heldige, at vi har en fantastisk natur her, og den må vi endelig passe meget på, men vi har nu mulighed for også at skabe et kulturcenter et kulturelt miljø lige midt i byen, hvis man virkelig vil skabe noget unikt, og så kunne vi nu få bilerne ned i en parkeringskælder, vi kunne sløjfe de grimme parkeringspladser i Elmegade, her kunne vi anlægge at rekreativt område med græs og træer lige overfor kulturcenteret. Bilerne skulle så ned i en parkeringskælder (gratis) under kulturcenteret.

Hvad skulle et kulturcenter så indeholde? Ja, her skulle befolkningen - brugerne - komme med forslag, men vi mangler i hvert fald et udstillingssted, som er åbent for alle former for kunst, man kunne skabe muligheder for kunsthåndværkere til at inspirere hinanden. Skal vi blive ved med at genere sporten ved for eksempel at bruge Kalundborghallen til alle lidt større arrangementer? Man kunne også skabe et unikt samarbejde med biografen og de ildsjæle, som bor her i området, ja skabe et kulturelt gro­sted i vores herlige by.

Det er for fantasiforladt blot at tænke på boliger i midtbyen. Tør Kalundborg tænke ud af posen, eller skal vi vade rundt i gamle fordomme.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?