8. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budgetvedtagelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgetvedtagelser
Debat Kalundborg - 08. november 2019 kl. 06:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Jeg var i tirsdags på Kalundborg rådhus for at overvære kommunalbestyrelsens 2. behandling af kommunens budget for 2020. Det var noget af en rystende oplevelse.

Der var fremlagt to forslag til budget: Et fra blå blok (Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og de Konservative) og et fra Rød blok (Socialdemokraterne, Enhedslisten, SF og løsgænger Gert Larsen).

Af uransagelige årsager er de Radikale med i blå blok her i kommunen. Blå blok har som bekendt 16 medlemmer og rød blok 11 medlemmer. De to budgetforslag var på de fleste punkter ret ens og holdt sig begge inden for den afstukne serviceramme.

Blå bloks forslag blev først uændret stemt igennem med blå stemmer. Herefter var det opgaven at stemme om hensigtserklæringer fremsat af rød blok om fremtidige politiske og økonomiske tiltag, altså forslag, der vil være styrende for fremtidig budgetlægning.

Der var i alt 42 forslag, der alle uden begrundelser blev stemt ned af blå blok. Det er ikke så alvorligt, at man f. eks. er uenige om »Nye veje til naturpark Åmosen«, men at følgende punkter blev stemt ned af en samlet blå blok finder jeg utroligt og rystende. De nedstemte f. eks. »Alle kommunens haller skal være tilgængelige for mennesker med handicap«, »Ordblindeplan i forhold til ordblindestrategien«, »Analysere behov for hjælp til unge med ondt i livet, evt. anonym rådgivning« samt »Alt kommunalt byggeri skal være af høj kvalitet, klimavenligt og bæredygtigt«.

Jeg forstår ikke, at nogen kan være imod disse tiltag; det er for kynisk, det er da rystende.

Jens Pihlkjær Christensen
Buerupgårdsvej 2

Buerup

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?