19. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvid megacenter - drop BIG-center

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvid megacenter - drop BIG-center
Debat Holbæk - 19. november 2019 kl. 14:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Mandag meldte Dansk Folkeparti ud i et læserbrev, at de ikke støtter en udvidelse i Holbæk Megacenter med »BIG«. Det er dejligt at se, DF bekymrer sig om handelslivet i Holbæks bymidte.

Næste skridt kunne jo være, at man frafaldt de ideer, man har om at lave forsøgsprojekter for ensretning af Ahlgade, hvilket helt sikkert vil skade handlen i bymidten, og som er spild af gode skattepenge. Liberal Alliance har lige fra starten været imod dette forsøg og vil langt hellere bruge pengene på nye og varige p-pladser i bymidten.

Vi har i Liberal Alliance, lige siden ideen om BIG i Megacenter kom frem, været imod de tanker, der omfattede BIG: Alt for små butikker, som er i konkurrence med bymidten, cafeer og dagligevarebutikker, som trækker handel ud af bymidten, tilladelse til butikstyper, som ligeså godt kan ligge i bymidten mm. Alt sammen tiltag som udvander handelslivet i bymidten og skaber masser af tomme butikker i Ahlgade og resten af bymidten.

I Liberal Alliance ønsker vi, at Megacentret gerne må udvide, men med de butikker, som det oprindeligt var meningen; nemlig med de såkaldte »Butikker for særligt pladskrævende varer«, som der ikke er fysisk plads til i bymidten - eks byggemarkeder, møbelbutikker mm. Hvis der er ønske om at udbygge det nuværende Megacenter, ja så kan vi jo inddrage nogle af de arealer, der ligger i den bagerste del af »Bilbyen«, og hvor der givetvis aldrig bliver bilforhandling, men som er velegnede til detailhandel. Hvis der skulle visse sig et behov for at udvide bilbyen, ja så kan vi jo lave en »Bilbyen 2« ved en de store indfaldsveje eks ved Go-Card centret.

Lad og nu værne om den bymidte, som trækker handelsgæster til fra nær og fjern - vi kan sagtens skabe mere handel i bymidten, hvis vi tænker os om!

Christian Ahlefeldt-Laurvig
KB-medlem (LA)

Holbæk Kommune

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?