19. juni 2021
Helge Flott (billedet) præsenterede i Nordvestnyt den 1. marts en ide om dobbelt ensretning i Ahlgade med bilfrit »torv« i midten. Den får i dette indlæg opbakning fra Søren Jensen, der brygger videre på ideen. Foto: Jens Wollesen
Helge Flott (billedet) præsenterede i Nordvestnyt den 1. marts en ide om dobbelt ensretning i Ahlgade med bilfrit »torv« i midten. Den får i dette indlæg opbakning fra Søren Jensen, der brygger videre på ideen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsyn til historiske bygninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsyn til historiske bygninger
Debat Holbæk - 20. april 2021 kl. 12:49

Debat
For et par måneder siden var der et indlæg i Nordvestnyt, hvor det blev foreslået, at Ahlgade skulle ensrettes fra begge ender, forstået på den måde at færdsel fra Kalundborgvejsiden blev ledt ind gennem Ahlgade og op gennem Bysøstræde op til Jernbanevej, mens færdsel fra østbyen skulle ledes via Ahlgade og ned ad Blegstræde til Havnevej.

Dette ville efterlade Ahlgade som gågade mellem Bysøstræde og Blegstræde, ca 150 meter, og de ensrettede gader ville samtidig give plads til en masse skråparkeringspladser for biler.

Blandt fordelene er, at man eliminerer de køretøjer, som »bare« skal igennem byen uden ærinde, samtidig med at parkering stadig er muligt for alle, som har et hurtigt ærinde på Ahlgade.

I forlængelse af et sådant projekt kunne man så fjerne den kønsløse bygning mellem Ahlgade og Kirkepladsen, hvor »Bjørn« tidligere residerede. Den har ingen arkitektonisk værdi set fra Ahlgade-siden, og set fra kirkepladsen er den tilhørende baggårdsplads decideret ucharmerende både for kirke og museum - altså Holbæks historiske centrum.

Åbningen af pladsen op til kirke, museum og de omkransende bygninger vil give et uvurderligt oplevelsesløft set fra Ahlgade. Handelsgaden vil blive smeltet sammen med disse historiske og smukke bygnin­ger i Kirkestræde og Klosterstræde via en åben plads lidt a la Stændertorvet i Roskilde eller Højbro Plads i København.

Her kunne være område med servering, rum til boder og specialmarkeder, og måske plads til optrædender eller udstillinger ved særlige lejligheder.

Og ikke mindst ville det eliminere »baggårdsillusionen« foran Skt. Nicolai Kirke og museet, som i stedet vil komme til at fremtræde med den respekt, som disse bygninger oprindelig var tiltænkt.

Søren Jensen
Brostræde 13
Holbæk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?