16. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udligningen er god for Holbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udligningen er god for Holbæk
Debat Holbæk - 11. maj 2020 kl. 13:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Der bliver 94 millioner kroner mere til Holbæk Kommune hvert eneste år efter, at Venstre og regeringen har indgået et forlig om den udligningsreform, som har været så længe på vej. Siden Venstre kom ind i forhandlingerne, er udligningen vokset fra 500 millioner kroner til 1,7 milliarder kroner. Det er en saltvandsindsprøjtning i den lokale velfærd og den lokale erhvervsudvikling og beskæftigelse, som Venstre er utrolig stolt af.

Det betyder, at kommunalpolitikerne i Holbæk får lettere ved at prioritere den nære velfærd, som betyder så meget for mange danskeres hverdag. Det er kerneydelser som børnepasning, folkeskole, ældrepleje og sundhedsfunktioner, der nu bliver flere penge til.

Og det betyder, at prioriteringer af velfærden ikke automatisk betyder, at der skal skæres på fritids-, idræts- og kulturudbuddet - eller veje, cykelstier og andre vigtige opgaver.

Med reformen skaber vi ikke kun tryghed om økonomien i Holbæk og landets øvrige kommuner. Vi sætter samtidig et stop for den overbetaling, som har fundet sted af kommuner med mange udlændinge.

Og samtidig sikrer vi, at danskerne oplever et skattestop i stedet for det skattesmæk, som S-regeringen havde lagt op til. Det ville være den helt forkerte medicin nu, hvor corona-krisen betyder, at virksomhederne har brug for hjælp til, at vi løfter privatforbruget, så vi kan få gang i beskæftigelsen og få de mange tusinder, der har mistet deres job, tilbage i arbejde hurtigst muligt.

Camilla Hove Lund
KB-medlem (V)
Holbæk Kommune

Stén Knuth
MF (V) Holbæk-kredsen

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?