19. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store muligheder i lokaltogene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store muligheder i lokaltogene
Debat Holbæk - 30. juni 2020 kl. 15:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Togdrift

Af Rasmus Horn Langhoff, MF (S),

arrow Læs også: Tid til handling for Horn Langhoff

Sjællands Storkreds

Søren Jakobsen fra Højby taler varmt og fornuftigt for en bevarelse og styrkelse af de sjællandske lokaltog (denne avis den 30. juni). Jeg er helt og aldeles enig i disse betragtninger, og af samme årsag har jeg i de seneste år været ganske involveret i det politiske arbejde for en styrkelse af blandt andet Tølløsebanen og Odsherredsbanen.

To vestsjællandske baner, som efter min mening burde sammenkædes, så der skabes en direkte togforbindelse hele vejen fra Slagelse til Holbæk og videre til Nykøbing Sjælland. Det er da ikke for smart, at Tølløsebanen vender i Tølløse i stedet for at fortsætte helt til Holbæk - og på den måde binde Slagelse og Holbæk sammen.

Dertil ville en sådan sammenkædning også betyde, at der kan skabes en direkte togforbindelse fra Nykøbing Sjælland og helt til Roskilde og København. Alt sammen noget, som ville bringe Odsherred tættere på hovedstaden og binde de vestsjællandske byer tættere sammen. Og noget, som ville sikre, at flere kan bo, uddanne sig og arbejde i hele Danmark.

Det er bestemt ikke en urealistisk vision at lave disse trafikale forbedringer for de vestsjællandske pendlere. Skinnerne ligger der allerede, så når det nye signalsystem er klart, kræver det dybest set blot politisk vilje og opbakning at gøre dette til virkelighed.

Godt, du presser på, Jakobsen - jeg skal nok kæmpe videre og har brug for alle gode kræfter i denne kamp.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?