28. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støt borgerforslag om mindre kommunalbestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støt borgerforslag om mindre kommunalbestyrelse
Debat Holbæk - 09. oktober 2019 kl. 18:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
I forbindelse med den igangværende debat om budget 2020/2021 mangler der penge i kommunekassen. Alternativet er at spare overfor ældre eller på skoleområdet, derfor »Op på barrikaderne og gør din indflydelse gældende«. På Holbæk Kommunes hjemmeside finder du forslag om at reducere kommunalbestyrelsen fra 31 til 25 medlemmer, hvilket vil give en årlig besparelse på mindst kr. 1,8 millioner. Ref. budget 2019 lønudgift til kommunalbestyrelsen kr. 9,4 million.

Jeg har tidligere fremlagt dette spareforslag i 2012, men uden at vore politikere får gjort noget ved det. Havde politikkerne haft modet i 2012 havde der frem til valget i 2021 været sparet kr. 13,4 millioner.

Ifølge de kommunale vedtægter er det kommunalbestyrelsen, som kan ændre på forholdene og dette skal vedtages mindst 2 måneder før et kommunalvalg. Derfor er det nu der skal tages initiativ, så det nås inden kommunalvalget i 2021.

Mange kommuner har set fornuften i, at i den effektivisering, som finder sted blandt de ansatte i kommunen må den politiske platform også holde for. Kommuner, som i 2013 blev færre i kommunalbestyrelsen, Faxe, Fåborg, Skive, Kalundborg og Kolding med borgmesterens ord: »Vi sparer ca. 1 mio. kr. pr. år.«

Gå ind på Holbæk Kommunes hjemmeside og støt borgerforslaget. Det er dokumenteret, at det er ikke antallet af medlemmer, som afgøre hvem der klarer sig bedst i test blandt kommunerne, men det er kvaliteten af de som vælges til kommunalbestyrelsen, som er afgørende.

Anders Jensen
Pakhusstræde 1 st th

Holbæk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?