30. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stands forslumring af bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stands forslumring af bymidten
Debat Holbæk - 25. august 2020 kl. 19:01

Debat
Kære Kommunalbestyrelse. Beboerne hele raden rundt i karreen/området rundt hjørnerne af Valdemar Sejrsvej, Ahlgade, Pølsekrogen er tydeligt bekymrede over udsigten til, at der på en lille del af området skal gives tilladelse til en bebyggelsestæthed på 150 procent mod tidligere 85 procent.

Hvis kommunalbestyrelsen havde blik for helheden, det vil sige de nuværende beboeres interesser, og ikke blot vil støtte en investor/grundejer (der ikke bor i karreen selv), så tog man initiativ til en områdefornyelse, hvor beboere, ejere og kommune i fællesskab kunne lægge en plan for bedre opholdsarealer og andre friarealer - og måske flere træer!

Udgangspunktet for sådan en fælles plan bør være det eksisterende plangrundlag, hvor der ikke er givet en øget byggemuligheder for en lille del af området på bekostning af naboerne.

Bliver det grebet rigtigt an, kan en eventuel kommunal investering i områdefornyelsen få 50 procent støtte fra staten, og kommunen kan lånefinansiere det meste af resten.

Træk lokalplanforslaget og kommuneplantillægget tilbage og start forfra. Støt et samarbejde mellem beboere og grundejere om et område, der er bedre at bo og leve i.

Per Fynboe
Bispehøjen 100
Holbæk

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?