14. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skov eller vaskeri i Svinninge?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skov eller vaskeri i Svinninge?
Debat Holbæk - 18. februar 2021 kl. 10:18

Debat
Arealet langs landevejen i Svinninge egner sig meget bedre til industri, fx. sygehusvaskeri, end til skov. En skov her vil være uden sammenhæng med anden natur, langt væk for de fleste borgerne i Svinninge, og domineret af trafikstøj.

arrow Læs også: Her vil de have sygehusvaskeri

Man bør tænke ny skov ind i en sammenhæng med Svinninge Å og meget gerne Svinninge Vejle, lavbundsjord, der er en oplagt kandidat til vådgøring. Skov, å og vådområde kunne tilsammen give et kraftigt løft til naturindholdet omkring Svinninge. Og netop området omkring Svinninge, Kundby og Gislinge er noget af det mest naturfattige, vi har i kommunen.

Om et sygehusvaskeri langs landevejen opfylder alle kriterier, skal jeg ikke kloge mig på, men almindeligvis kalder man et område stationsnært, når det er indenfor 3-5 km fra en station. For dem der kan gå den distance, kunne en tur langs åen, gennem skoven og rundt om vejlen blive en tilbagevendende dejlig naturoplevelse.

Carsten Lambrecht
Formand DN Holbæk

arrow Ærgerlig over ny runde om vaskeri
02. februar 2021 kl. 11:07 Opdateret: kl. 11:09
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?