8. april 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se nu værdien i Naturskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se nu værdien i Naturskolen
Debat Holbæk - 09. december 2019 kl. 10:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Jeg har boet over 30 år på Ladegårdsalleen i Holbæk. En lille Allé med ingen gennemkørende trafik, lige ind til skov og naturskole. Min mand, børn og jeg flyttede hertil dengang Skagerakvej ikke fandtes og dermed ingen trafikstøj.

Dengang hverken Megacenter eller Holbæk Sportsby fandtes ej heller vejbelysning. Dengang var der fuglefløjt for oven og begejstrede børnestemmer i skovens dyb fra byens skoleelever, der hver dag blev modtaget af dygtige naturformidlere på Naturskolen.

Dengang skoven om natten ikke lå badet i genskinnet fra belysningen af Megacenter og nu Sportsby. Dengang der var et rigt dyreliv og ikke et stykke udmattet natur, der kan ende med at ligne en park med tilpassede stisystemer.

Stig L. Andersen, arkitekt og stifter af naturdesignvirksomheden og professor på KBH universitet, skriver i en artikel i Politiken d. 8.dec.2019: »Vi mennesker bliver mere afstumpede af kun at bo i byen og ikke få de værdier og kvaliteter, der ved nærhed til natur, som vi er er en del af. Det svarer lidt til at blive revet over på midten; så mangler man den anden halvdel«, og at naturen samtidig er med til at afvikle stress, der er medført af puls, støj og forurening.

Stig L. Andersson nævner endvidere : »Det er meget vanskeligt at få en bolig, hvor naturen er lige foran døren, mens man stadig bor i en by«, og »at prisudviklingen er størst der, hvor naturen er nærmest. Derfor er det noget mærkeligt noget, at det stadig er de gamle regneark, der hersker, og at man slet ikke har naturen med i overvejelserne«.

Jeg håber så inderligt, at vores politikere i Holbæk får øjnene op for den værdi naturen i og omkring Holbæk har og for, at Naturskolen med dygtige formidlere igen kan give vores yngste borgere hverdage med dejlige naturoplevelser, viden og erfaring, som kan være med til, at de som kommende voksne og måske politikere vil værne om naturen i Holbæk.

Pia Krone
Ladegårdsaleen 9
Holbæk