13. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Provenuetab står i vejen klimatiltag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Provenuetab står i vejen klimatiltag
Debat Holbæk - 03. marts 2020 kl. 09:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klima
Af Bo Bremer Tingerupvej 56 Tingerup

Biler skal køre på el, tog skal køre på el og cykler ligeså. Vi skal også varme vore huse op med el, for det er den reneste energi, der findes.

At det samtidigt oså er den højest beskattede, er der ikke rigtigt nogen, der taler om. Se på din elregning, der viser kostprisen fra el-værket, og resten ca 600 - 700 procent, er skatter og afgifter samt moms af det hele. Jeg forstår godt, at regeringen støtter omstillingen til el. Sålænge brændeovne endnu er tilladte, betaler vi trods alt kun 25 procent i moms af brændet, med mindre vi selvskover eller lignende.

Tidligere finansminister Bjarne Corydon fik kvalt energiminister Martin Lidegaards geniale netto-ordning for solceller, der ellers ville kunne have gjort flertallet af danske parcelhuse selvforsynende med med el. Begrundelse: Ordningen påførte staten et »provenue-tab« i form af manglende skatter og afgifter. Sådan førte man energipolitik under Helle Thornnings regeringstid, trods målsætningen om »grøn omstilling«.

Vi skal have højere oliepriser end de nugældende, førend der er et incitament til at udvikle alternative energiformer. Energiminister Dan Jørgensen kunne f.eks. bidrage ved at skrinlægge den kommende udbudsrunde for nordsø-olien. Men det ville selvfølgelig også påføre staten et »provenue-tab«, og derfor vakler ministeren.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?