23. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere kvæler lokaldemokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere kvæler lokaldemokratiet
Debat Holbæk - 04. maj 2021 kl. 10:47

Debat
Som man råber i skoven, får man svar, er der en gammel talemåde der siger. Talemåden gælder åbenbart ikke længere kommunalbestyrelsen i Holbæk.

arrow Læs også: Plantning af folkeskov ligger fast

Lokaldemokratiet i kommunen har lidt en stille og rolig død. De højt besungne lokalforums og lokalområder, der skulle høres, inden der blev truffet en politisk beslutning, er i denne valgperiode mere blevet til ord end til handling. Det er ærgerligt for lokaldemokratiet og fællesskabet.

Til trods for, at Svinninge Erhvervsforening og Svinninge Lokalforum har indbudt til dialog og gjort opmærksom på det skøre ved at anlægge en skov klods op ad den mest trafikere vej i Svinninge - ja måske i hele kommunen, så er der truffet en beslutning, og den står åbenbart ikke til at ændre. Også uanset hvor tosset den er. Et rigt dyreliv i skoven, vil dagligt blive udfordret, af de mange biler på landevejen.

En henvendelse til borgmester og viceborgmester affærdiges med et standardsvar om det gode ved at anlægge en skov. Det kan ingen være uenig i. Men at nyanlægge en skov 100 meter fra en i forvejen bynær folkeskov - Bjerregårdsskoven - skriger til himlen på ukendskab til lokalområdet. Man kan undres over, hvor de lokale politikere har været, da beslutningen blev truffet.

Forslaget er vel fremlagt som led i noget større og af en personkreds, der aldrig har været i Svinninge. Selv den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening har rystet på hovedet over beslutningen.

Udbyg og vedligehold Bjerregårdsskoven til glæde og gavn for de mange borgere, der dagligt går tur i den lokale folkeskov. Det vil være grøn fornuft og beskytte et rigt dyreliv.

Så kære kommunalbestyrelse kom nu til fornuft og tag en snak med de lokale borgere.

Bjarne Kongsted
Havrevænget 23
Svinninge

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?