30. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opgør med ulabancen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opgør med ulabancen
Debat Holbæk - 27. august 2020 kl. 18:18

Tilbagetrækning
Af Allan Andersen afdelingsformand 3F Holbæk-Odsherred byrådsmedlem (S) Odsherred

Vi har endelig fået en statsminister, der har taget et opgør med centralismen. Som også har sikret bedre balance med en udligningsordning, der gavner kommunerne på landet. Det er vigtige skridt mod et Danmark i balance.

Det samme kan man sige om forslaget til tidlig pension for dem, der har arbejdet længst. I de seneste 20 år er der blevet taget fra lønmodtagerne. Det har skabt en ubalance økonomisk og i forhold til livskvalitet.

Ufaglærte og faglærte har i dag færre gode år på pension.

Derfor skal de, der har arbejdet længst have mulighed for at gå lidt før. De skal have samme muligheder som advokaten og lægen, som i øvrigt de sidste 20 år har nydt godt at topskattelettelser og andre milde gaver fra skriftende regeringer. Nu er det lønmodtagernes tur.

Det gør selvfølgelig ondt hos Cepos og på redaktionerne på Børsen og Berlingske Tidende, som har svært ved at leve med, at vi ikke længere har en regering kun for Gentofte Kommune. Ja, og så falder det dem også for brystet, at banker og aktionærer skal være med til at betale for Arnes pension. Her ude i Odsherred - langt væk fra de bonede gulve - kalder vi den slags for solidaritet. Tak til regeringen og de partier, der har taget positivt imod regeringens udspil. Det er med til at styrke vores fællesskab og genskabe troen på, at vi stadig vil et Danmark for alle.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?