26. januar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mon Seas/NVE kan sponsorere efteruddannelse i natur- og teknik?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mon Seas/NVE kan sponsorere efteruddannelse i natur- og teknik?
Debat Holbæk - 04. november 2019 kl. 14:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Indtil nu har jeg altid sagt, at i Holbæk bor jeg på kanten til udkanten. Den trøst gælder ikke mere. Vores folkeskole har den ringeste dækning med uddannede lærere. Kun Læsø, Lolland og Guldborgsund Kommuner har endnu ringere lærere. Og vores visionsløse politikere mener ikke, der skal øremærkes penge til efteruddannelse.

Helt grelt er det med Natur/Teknik-faget. Kun 32 procent af timerne i det fag undervises af en lærer med linjefag eller tilsvarende efteruddannelse.

Og de 32 procent er gennemsnittet for hele kommunen. Hvordan mon procenten er i Svinninge? Det ville da glæde mig, hvis den er højere, men min fornemmelse siger mig, at den nok er lavere.

Hvordan kan lærerproblemet afhjælpes, når kommunen ikke kan prioritere efteruddannelsen. Hvad med støtte fra erhvervslivet? Mange større selskaber har CSR-ambitioner (corporate social responsibility) som en del af deres etik og imagepleje. Og netop i Svinninge ligger Seas/NVE, et stort selskab - i forhold til Svinninge - et meget stort selskab.

Var det ikke lige til højrebenet for Seas/NVE at sponsere et program for efteruddannelse af lærere, så Natur/Teknik faget blev styrket? Det er vel også en del af fødekæden for fremtidens ansatte i Seas/NVE, der dermed kunne styrkes.

Carsten Lambrecht
Jagtvej 17
Holbæk