13. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medicinpriserne på himmelflugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medicinpriserne på himmelflugt
Debat Holbæk - 19. november 2019 kl. 14:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Prisstigninger

Af Jan Sohn, Nordvestvej 5 Holbæk

Siden november 2014 og til i dag er medicinpriserne på udvalgte nødvendige præparater, som mange patienter ikke kan undvære, steget med mere end 500 procent.

Det skyldes ikke stigende produktionsomkostninger, men producenternes grådighed. Dette er naturligvis ikke bare uanstændigt, men kalder på hurtig indgriben fra politikerne.

Stigningerne berører flere tusinde danskere, som ikke har råd til at betale de horrible overpriser. De kan forhåbentlig få hjælp af kommunen - altså skatteyderne.

Det afhjælper ikke problemet, der fortsat eksisterer.

Medicinalindustrien mener, der er en rigtig god ordning i Danmark, hvilket man ikke kan fortænke den i. Det foregår på den måde, at der hver anden uge holdes auktioner, hvor producenterne angiver, hvilken pris de vil sælge deres produkter til.

Billigste præparat
Apoteket er lovmæssig forpligtet til at oplyse kunden om, hvilket præparat der er billigst, hvorfor den billigste producent løber med hovedparten af handlen i perioden.

Medicinproducenterne er ikke dummere, end folk er flest, så de har delt markedet mellem sig ved skiftevis at have de laveste priser. Den slags aftaler kaldes karteldannelse og er ulovlige.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?