9. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landbrugets dårlige samvittighed: Amazonas brænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landbrugets dårlige samvittighed: Amazonas brænder
Debat Holbæk - 02. oktober 2019 kl. 13:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klima
Af Anne Brun Staslundevej 22 Tuse Næs

Det danske landbrug har ikke selv landbrugsjord nok til foder til den årlige produktion på 30 mio. svin - alligevel har hele svineproduktions-sektoren valgt at satse på en overproduktion af svin og en kæmpe import af soya fra bl.a. Sydamerika. Den danske svineproduktion er inddirekte medskyldig i rydning af regnskove.

Ifølge »Institut for Fødevare Ressourcer« (IFRO) importeres alene fra Brasilien og Argentina årligt 1,7 mio. tons soya til de danske svin. Jair Bolsonaro og tidligere regeringer i Brasilien fører en politik, som bygger på handelsaftaler med landbrugs-sektorer i bl.a. Danmark, som samvittighedsløst deltager i ødelæggelsen af regnskoven - for at dyrke soya og kvæg drift.

Hvordan kan Danmark (og andre europæiske lande) tillade sig at indrette egen produktion ved at benytte jorden i andre lande ?

Nu er Bolsonaros hensigt og nye politik at udnytte Amazonas jord og undergrund helt og fuldt, og vi ser den katastrofale følge af hans interesser med bevidst ildspåsættelse, hvor dyr og de oprindelige folk, forsøger at flygte eller dør.

Amazonas brænder!
Jeg lærte i min skoletid, at de store regnskove - især Amazonas - er vigtige for at opretholde balance på vores planet. Videnskaben taler nu så tydeligt til os alle om den nødvendige moral og omtanke, som verden har brug for, hvis det ikke skal gå helt galt.

Den ligegyldige, uansvarlige og kortsigtede politik, som bliver ført af landbruget og alle de sektorer, som følger med kød-produktionen, må stoppe nu, og hvis ikke den dårlige samvittighed er stor nok, må politikerne bremse denne vanvittige administration af ressourcerne på vores jord.

Er den manglende kritik fra regeringer i Europa, som tillader en hensynsløs præsident at brænde kæmpe områder af Amazonas ned, et tegn på fælles økonomiske interresser?

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?