30. marts 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landbruget er en af de største syndere i Holbæk Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landbruget er en af de største syndere i Holbæk Kommune
Debat Holbæk - 10. februar 2020 kl. 10:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Det er meget glædeligt, at Holbæk Kommunes økonomiudvalg har besluttet at reducere kommunens CO2-udslip med 70 procent inden 2030 i lighed med regeringens mål og ambitioner. Hvis Holbæk Kommune virkelig vil gøre noget ved CO2-udledningen, burde man tage fat i de sektorer, der udleder mest i kommunen.

Landbruget med 33 procent og transporten med 35 procent. Til sammenligning udgør landbrugets udledning på landsplan 22,4 procent, så Holbæk Kommune ligger højt på dette område.

Til trods for dette giver kommunen fortsat tilladelser til udvidelser af svineindustrier. Blandet andet her i Tingerup og omegn er to nye udvidelser for øjeblikket godkendt/sendt i høring, og vi beboere er i forvejen yderst plagede af lugtgener og helbredsmæssige problemer på grund af de mange sundhedsfarlige stoffer i udledningerne fra de mange omkringliggende, fortsat udvidede svineindustrier, ejet og drevet af samme familie, hvilket vi har kæmpet imod gennem 40 år.

På borgerworkshop om nye energiformer i Holbæk Kommune i januar blev bekendtgjort, at landbruget skulle reduceres med 10 procent i kommunen (så kom det da ned i nærheden af landsgennemsnittet på 22,4 procent.)

Men hvordan vil kommunen gennemføre denne reducering? Det er i hvert fald ikke ved reducering af svineindustrien her i Tingerup og omegn, for som nævnt tillader man tilsyneladende yderligere udvidelser af Bukkerupgård og Vanløsegård i vores område. Et paradoks.

Dette gør man med henvisning til lovgivningen/Landbrugspakken vedtaget under forrige regering. Jeg forstår ikke, at et socialdemokratisk flertal i Holbæk kommunalbestyrelse ikke har mulighed for at lægge pres på og påvirke vores nye socialdemokratiske regering til tilbagerulning/ændring af Landbrugspakken, eller i det mindste lokale dispensationer for specielt belastede områder i kommunen, såsom Tingerup og omegn.

Karin Pouret-Frydendahl
Tingerupvej 15

Tingerup