29. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jyderup Camping - et naturrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jyderup Camping - et naturrum
Debat Holbæk - 30. juni 2020 kl. 09:09

Debat
I øjeblikket er der et lokalplansforslag i høring omkring den fremtidige anvendelse af campingpladsen i Jyderup. Kommunalbestyrelsen har sendt forslaget i høring, og vi venter spændt på at se, de høringssvar der måtte komme.

arrow Læs også: Jyderup Camping er et aktiv

Det nye forslag opererer med et nyt felt ned mod søen fra det kommende nye byggeri, hvor der skal være en udsynszone. I dette felt må der ikke camperes. På begge sider af feltet, bliver der adgang til at opfører shelters i en anden form end den almindelige, som er kendt fra bl.a. campingpladsen i Jyderup og flere steder på Jyderup Stien. Det synes vi, er et godt tiltag og det flugter fint med det nye byggeri, som vi ser som et meget spændende byggeri.

Hvad vi ikke ser som spændende er, at der tilsyneladende har bredt sig en opfattelse af, at nærmest hele Jyderup ønsker pladsen plastret til med autocampere og campingvogne. Vi for vores del ønsker, at den nye indgang til Naturpark Åmosen, bliver et sted med camping i samme ånd, som de andre steder, hvor der er naturformidling. Det skal være et sted til cyklisterne og vandrere, som vil bruge den nye Istidsrute, Jyderup Stien og bare området omkring Jyderup til overnatning i naturlige og skønne omgivelser, et sted som ikke er en almindelig campingplads, men et frirum tæt på skøn natur.

Vi vurderer, at der ikke kan skabes økonomi i en almindelig campingplads, og vi tror heller ikke, at det vil være attraktivt for både den primitive camping og den ordinære camping, at være på stedet samtidigt. Lad os få et naturrum, som vil være med til at sætte Jyderup på landkortet. Vi har det hele ved søen, til at kunne gøre det.

Hvis du deler vores tanker, må du meget gerne sende et høringssvar.

Steen Klink (DF)
og Mogens Justesen (S)

Kb-medlemmer
Holbæk Kommune

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?