30. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jeg drømmer om ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg drømmer om ...
Debat Holbæk - 16. september 2019 kl. 07:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Jeg drømmer om, at der ville blive plantet træer og blive frodig natur med biodiversitet på nogle af de kedelige, giftsprøjtede marker, som omgiver os her i Tingerup og omegn. Bare en del af de kæmpe marker, som ejes af en af landets største svineproducenter, og naturligvis helst de dele af markerne, som ligger tættest på vores lille landsby.

Jeg drømmer om, at man kunne gå ture omkring byen, i fred og ro, i frisk luft uden konstant udluftningsstank fra de omkringliggende svinefabrikker. Ture, omgivet af dejlig natur, fugle- og insektliv og uden trusler og chikane fra svineproducentens side, fordi han mener, han også ejer de private fællesveje, som alle i følge loven har ret til at færdes på.

Jeg drømmer om, at kunne modtage gæster uden at have ondt i maven over, om vindretningen nu vil medføre gyllestank, så vi ikke kan være i haven eller gå en tur, og/eller at jeg - på helt irrationel vis - skal undskylde for lugten.

Jeg drømmer om, det liv på landet, som vi flyttede hertil for i 1975, med små landbrug, natur og frisk luft, bortset fra de par gange om året, hvor der blev spredt gylle og ellers ingen lugtgener.

Jeg drømmer om, at vi aldrig var flyttet hertil i 1975. For siden svineproducentens tilflytning ca fem år senere, opkøb og udvidelse af samtlige små landbrug og med kommunens godkendelse omdannet til decideret svineindustri, har vores liv i tiltagende grad været et helvede med opslidende, forgæves arbejde for at få Holbæk Kommune til at gribe ind i denne stadig tiltagende svineindustri, som ødelægger vores livskvalitet og truer vores helbred, både fysisk og psykisk.

Men jeg drømmer og drømmer og drømmer om..., efter snart 40 års forgæves kamp for det liv på landet, som vi flyttede hertil for.

Karin Pouret-Frydendahl
Tingerupvej 15

Hvalsø

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?