27. maj 2020
Sådan kunne de rogså se ud. Tegning: Ebbe Kring
Sådan kunne de rogså se ud. Tegning: Ebbe Kring
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HVorfor skal alt være firkantet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HVorfor skal alt være firkantet?
Debat Holbæk - 24. marts 2020 kl. 09:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Vi har her ude i Soderup vest et areal, der er planlagt udlagt til seks storparceller, seks firkantede parceller, hvor nemt kan det være - men røvkedelig udstykning. Hvorfor skal alting i dag være firkantede grunde og bygninger, arkitekter og planlæggere kan kun arbejde med firkantede projekter.

Et alternativ til udstykningen i Soderup vest kunne være som vist på min skitse. Egentlig havde det i vores klima tider, været bedre at tilplante hele arealet med skov.

Men en anderledes udstykning kunne også være et alternativ. En udstykning af seks parceller i en runde grundarealer på ca. 1400 m2. Det øvrige areal skulle så være til fællesareal med skovplantning, fælles dyrehold, fælles køkkenhave eller bare en oplevelsesrig beplantning med mulighed for evt. lille vandhul til opsamling af regnvand m.m. En spændende beplantning der tilgodeser biodiversiteten, forskellige træer og blomstrende buske, store kraftige stauder som bier og insekter vil besøge.

En vejføring, der bugter sig gennem arealet, vil give afstand til den eksisterende bebyggelse på Glentevej og Vangevej. En stiforbindelse fra Vangevej til viadukten vil give en tiltrængt stiforbindelse i området. Efter Banedanmark i sin tid overkørte Soderup vest, mangler vi meget den stiforbindelse til det øvrige Soderup, som vi tidligere havde via Tadrevej.

Ebbe Kring
haven i soderup
Gl. Tadrevej 5

Tølløse

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?