9. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grund til at glæde sig over havneplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grund til at glæde sig over havneplan
Debat Holbæk - 18. maj 2020 kl. 09:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
I lørdagens avis har Ernst Lomholt et kritisk indlæg omkring havnen. Jeg vil starte med at opfordre Lomholt til at læse mit tidligere indlæg om havnen, hvor han vil få svar på flere af de ting, som han mener, at vi forsøger at »glemme« eller skjule.

Planen blev lagt offentligt frem i december 2019, og det er den, der er udgangspunktet også i de fremrykninger, som vi nu ser er i gang på Holbæk Havn. Vi får med andre ord ført flere af planerne ud hurtigere end først antaget.

Venstre opfordrede borgmesteren til at være med til at fremskynde selve kanalen fra gamle havn til nye havn, og det var hun med på, og det var Klima- og miljøudvalget også sammen med de andre ting, der blev drøftet.

Der arbejdes nu med den store kanal, der kræver forskellig planlægning, før man kan gå i gang med graveprojektet. Naturligvis bliver der adgang til Kystlivcentret og Nationalmuseet, der er nogle af de bedste ting, der er sket for havnen i mange år. Der bliver også lavet bro over den nuværende kanal. Det stod også i mit tidligere indlæg.

Man begynder renoveringen af kajanlægget, der ikke gøres ekstra højt, som Lomholt påstår, men der tænkes naturligvis i højvandssikring, hvordan dette kan lade sig gøre, når det igen bliver mere end almindeligt højvandet. Det er ikke noget, der permanent skal være opstillet, men noget som man kan iværksætte, når man ved, at højvandet kommer. Dertil kommer nogle klimamæssige forbedringer, der gør, at vandkvaliteten bliver øget i havnebassinet.

I første omgang har man ikke drøftet de ekstra kanaler, der er planlagt i en efterhånden gammel lokalplan. Dette tager man op på et kommende møde, hvilket også formanden for udvalget har givet udtryk for.

Der er heller ikke taget endelig stilling til, hvad der skal ske med den østlige hage, men det kommer der forhåbentlig også en afklaring på, men ovennævnte er meget store skridt i den rigtige retning.

Der har været en fuldstændig åben debat om planerne for havnen, der er fremlagt på et offentligt møde og drøftet på et møde i fagudvalget. Lomholt kan med fordel se web-tv fra næste møde i kommunalbestyrelsen på onsdag, hvor flere af punkterne bliver lagt frem - også i fuld offentlighed.

Carsten Andersen
KB-medlem (V)
Holbæk Kommune

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?