24. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkeskov i Svinninge bør flyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkeskov i Svinninge bør flyttes
Debat Holbæk - 07. maj 2021 kl. 14:10

Debat
Det er ret ufolkeligt at plante en skov, der ikke har lokal folkelig opbakning. Det er i øvrigt ret usmart at plante midt i maj. Det kræver vanding og/eller mange genplantninger senere.

Allerede for et lille år siden skrev Svinninge Lokalforum til kommunalbestyrelsen, og et borgermøde dengang udtrykte også utilfredshed med placeringen langs landevejen mod Snertinge.

Det er generelt positivt at plante skov. Det kan vi næsten ikke få for meget af.

Men i en ellers skov-og naturfattig del af kommunen som området omkring Svinninge, burde der være mere fokus på nærhed til beboelse, frihed fra vejstøj og mulig sammenhæng med anden natur.

Her vil det lokale forslag om at plante skoven som fortsættelse af Bjerregårdsskoven mod nord være langt at foretrække. Det vil også kunne give sammenhæng til Svinninge Å og potentielt til en vådgjort Svinninge Vejle. Skov, å og vådområde kunne tilsammen give et kraftigt løft til naturindholdet omkring Svinninge.

Kommunen burde se et større perspektiv end blot at plante noget skov.

Der burde indgå noget mere fantasi og flere overvejelser, end den hidtidige hovsa-planlægning af folkeskoven giver indtryk af.

Carsten Lambrecht
formand, DN Holbæk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?