11. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En god hjemmepleje - så fungerer velfærdsstaten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En god hjemmepleje - så fungerer velfærdsstaten
Opdateret 18. oktober 2019 kl. 14:13
Debat Holbæk - 18. oktober 2019 kl. 14:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
En god hjemmepleje er, når borgeren oplever, at de ansatte arbejder som de fagligpersoner, de er, og handler til borgerens bedste. At de personalemæssige ressourcer er til stede, så det er muligt. Dette oplevede jeg for ganske nyligt, og blev glad for at de ansatte i Holbæk Kommune viste at handle med omsorg og anvendte muligheder, så borgeren kom bedst ud på den anden side.

Jeg besøgte min gamle tante på 91 år, som bor i Svinninge. Vi skulle drikke kaffe og spise æblekage. Hun skulle ud af sengen efter middagssøvnen, men da jeg vendte ryggen til, hørte jeg et klask, og hun var faldet ud af sengen. Lå på siden og på den ene arm med hovedet ned mod gulvet, og en blodpøl ved hendes hoved.

Jeg trykkede på hendes nødkald, og vi fik forklaret situationen. Meget hurtigt kom to søde medarbejdere. De fik hende op at sidde op af sengen. En pæn stor revne på hagen havde forsaget blødningen. De ringede efter deres sygeplejerske, som også mødte hurtigt frem. Hun lappede revnen, så godt hun kunne. Men det skulle behandles.

De forudså en ubønhørlig lang ventetid på Akutmodtagelsen i Holbæk, hvorfor de ringede til min tantes lægehus i Mørkøv. Jeg kunne godt køre hende, men turde ikke selv bugsere hende ud og ind. Hjemmeplejen hjalp hende ud i bilen og Lægehuset i Mørkøv blev adviseret, at der ville blive brug for hjælp. Lægen lappede hende sammen, og da vi kom hjem, kaldte vi om hjælp på nødkaldet som aftalt. Mindre end to timer tog det hele.

Min tante havde ikke brækket noget og talte normalt, men var lidt rystet. Vi sluttede en turbulent eftermiddag med kaffen.

Jeg var glad, da jeg kørte hjem, at jeg havde oplevet en meget velfungerende hjemmepleje. Tak for jeres indsats. Håber, at man her i kommunen politisk er klar over, hvad en velfungerende hjemmepleje betyder for borgerne i den velfærdsstat, som vi gerne ser, ikke går i forfald. Der er brug for hænder og faglighed. Husk det, når I skal endeligt vedtage budget 2020.

Ida Møller
Præstebrovej 19 B
Hagested

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?