19. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vi skal have selvstændige skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vi skal have selvstændige skoler
Debat Holbæk - 04. december 2020 kl. 18:59
Af Morten Bjørn Nielsen, Ahornvej 29, Vipperød

11 nye skolebestyrelser er ikke nok. Alle vores skoler skal være selvstændige og have deres egen skolebestyrelse.

Vores vigtige kommunale folkeskoles fremtid er i høring i disse dage, og snart skal byrådet træffe vigtige beslutninger på vegne af vores børn. Jeg har skrevet følgende høringssvar, da jeg håber, at alle vores skoleafdelinger bliver selvstændige, så de hver især kan udarbejde deres eget DNA.

11 nye skoler vil være en klar fordel for de større skoler, som i teorien allerede nu kan klare sig selv. For de små skoler vil det ikke ændre så meget. F.eks. har St. Merløse, Kr. Eskilstrup og Ugerløse egentligt ikke noget med hinanden at gøre. Ved at placere to skolebestyrelsesmedlemmer fra hver afdeling i en samlet bestyrelse, vil de enkelte person igen skal bruge tid på en afdeling, de ikke har tilknytning til. En selvstændig skolebestyrelse til hver af de enkelte skoleafdelinger vil i den grad give den enkelte afdeling sit eget særpræg, og det vil absolut gøre, at personerne i skolebestyrelserne er endnu mere engageret, da de kun vil skulle have fokus på den ene skole, og ikke andre skoler. Friheden vil give ejerskab og skabe den forankrede folkeskole til glæde for eleverne, lærerne, medarbejdere og forældrende.

Hvis argumentet for ikke at give de mindre skoler mere frihed enten er økonomi eller pga. deres størrelse, så er det vel det samme som at sige, at den enkelte skole ikke er berettiget til at eksistere, og dermed skal lukkes. Vores skoler i kommunen bliver først rigtig frie, når en bestyrelse mødes og kun snakker om deres skole og ikke nabobyens.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?