26. februar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Værn om de gamle bevaringsværdige bebyggelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Værn om de gamle bevaringsværdige bebyggelser
Debat Holbæk - 18. januar 2021 kl. 18:49
Af Af Peter Olesen, Thyregodsvej 2, Valby

Debat
Jeg forlod Holbæk i1966, men følger stadig godt med i byens ind imellem noget betænkelige udvikling. Senest vil rygtet vide, at de fine dobbelthuse øverst på Godthaabsvej fra 1918, tegnet af en af byens berømte arkitekter Marius Pedersen er truet af for højt nybyggeri bagtil på det tidligere stadionområde. De er omtalt og vist i min bog »Det bedste ved Holbæk« fra 2017.

arrow Læs også: Debat: Hvis boligerne skygger - så river vi førstesalen ned

Husene er bevaringsværdige som mange andre huse af Marius Pedersen, Ivar Bentsen og Vilhelm Olsen fra samme periode, tænk bare på Bakkekammen, hvor Marius Pedersens eget hus, nr 45, i dag er museum.

Dobbelthusene på Godthaabsvej bør værnes om, respekteres og ikke mokkes sammen med noget nyt uden bare tilnærmelsesvis samme kvalitet. Det kommende Holbæk Have med plads til 1.370 nye boliger i op til 8,5 meters højde truer bagfra. Kunne en etage ikke gøre det i umiddelbarnærhed? I stedet for to?

Jeg ved udmærket af folk flokkes om byerne, halvdelen af jordens befolkning bor i dag i byer af en vis størrelse, mange af dem i millionbyer.

Men hvor der ligger særlige bymiljøer, bør der også naturligt være en afstandszone og en højdegrænse, så man ikke mokker sig for meget ind på det ældre, respektable byggeri med helt særlige kvaliteter og uomtvistelig god arkitektonisk udstråling.

Tænk jer nu godt om i kommunen, før I laver en fadæse. Jeg beder en stille afstandsbøn for det fine Bedre Byggeskik-byggeri på Godthaabsvej i Holbæk - af kærlighed det det fine byggeri i min kære, gamle barndomsby.

Hold venligst afstand, tak!

arrow Debat: Hvor arrogant og ligeglad kan man være som politiker
14. januar 2021 kl. 13:52 Opdateret: kl. 13:52
arrow Naboer til ny bydel: Sol og privatliv ryger med huse i to plan
10. januar 2021 kl. 17:01 Opdateret: kl. 16:46
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?