9. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tung trafik på Tingerupvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tung trafik på Tingerupvej
Debat Holbæk - 09. marts 2021 kl. 10:29
Af Karin Pouret-Frydendahl, Tingerupvej 15, Tingerup

Til relevante politikere i Holbæk Kommune. Gennem længere tid er den tunge trafik gennem Tingerupvej vokset betydeligt, både med store transportlastbiler, men især pga stadig flere landbrugskøretøjer, hvilket hænger sammen med den stadig udvidede svineindustri i og omkring Tingerup. Der er nu ansøgninger om yderligere udvidelser undervejs.

arrow Læs også: Debat: Gylleramte borgere forenes?

Vi (undertegnede og mand), som har boet i Tingerup i godt 40 år, har aldrig før oplevet så megen tung trafik. Vi har været nødsaget til at investere i triple vinduer pga støjen, da vores hus ligger ca. 10 meter fra vejen. Tingerupvej er en smal vej, hvor modkørende tunge køretøjer ikke kan passere hinanden uden at holde til siden og/eller køre rabatterne op, hvilket vejens beskaffenhed også tydeligt bærer præg af med huller og opslidte vejsider. Vejen er derfor endvidere farlig for bløde trafikanter.

Pga den den stadig tiltagende trafik på vejen især af store, tunge køretøjer, vil jeg anmode om en ny trafikmåling.

Desuden vil jeg bede kommunen/kommunalbestyrelsen tage den voldsomme trafik i betragtning, når nye udvidelser af den i forvejen massive svineindustri skal afgøres. Forhåbentlig vil kommunen benytte sig af det kommunale råderum i sager om store husdyrbrug iht. svar fra miljøminister Lea Wermelin til Zenia Stampe (R), der viser, at kommunerne alligevel har nogle muligheder for at bremse disse store svinefabrikker eller ændre projekterne, så der tages hensyn til miljø og borgere i områder med store svinefabrikker. Ikke mindst borgere, da vores helbred og livskvalitet i allerhøjeste grad påvirkes af den konstante stank, støj og tunge trafik fra de omringende svinefabrikker, ejet af en af landets største svineproducenter og sønner.

arrow Landbruget er en af de største syndere i Holbæk Kommune
10. februar 2020 kl. 10:18 Opdateret: kl. 10:18
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?