14. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Sygehusvaskeri skal blive i Holbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Sygehusvaskeri skal blive i Holbæk
Debat Holbæk - 15. februar 2021 kl. 14:45

Af Kim Malmberg Hansen, Formand DF i Holbæk Kommune

Debatten om placeringen af et nyt sygehusvaskeri, som erstatning for det nedbrændte vaskeri ved Holbæk Sygehus tilbage i 2018 har været en meget rodet affære.

En uventet jordforurening og et stykke jord, der skal bruges, når Kalundborg-motorvejen forlænges, har kort fortalt væltet planen om at genopføre det tidligere sygehusvaskeri ved den lille by Tornved nær Jyderup i Nordvestsjælland.

Oplysningen om en anslået regning på 3,6 millioner kroner for at fjerne forureningen, fik Det Konservative Folkeparti til at slå om og trække et tidligere forslag ind i sagen.

Efter en lang debat i regionsrådet blev et flertal (20-19) enige om at genåbne sagen, og tilføje nye placeringer.

I Dansk Folkeparti i Holbæk lægger vi naturligvis vægt på en grøn løsning, og vi mener naturligvis at vaskeriet skal genopføres i Holbæk - i byen, hvor det oprindeligt lå.

Vi er helt enige med vores borgmester, der den 22. januar udtaler til Nordvestnyt, at »Sygehusvaskeriet bliver hos os«.

Der er truffet en beslutning i regionen, og det er god politisk skik, at man respekterer beslutninger, med mindre der er fremkommet nye faktuelle oplysninger i denne sag. Og det mener vi ikke er tilfældet.

Vi håber, at man respekterer regionens beslutning og lader være med at skabe usikkerhed hos borgerne. Vaskeriet lå oprindeligt i Holbæk, og de ca.40 arbejdspladser det giver, mener vi fortsat skal høre til i Holbæk.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?