7. marts 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Skal Holbæk Kommune overholde lokalplaner?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Skal Holbæk Kommune overholde lokalplaner?
Debat Holbæk - 23. februar 2021 kl. 13:46
Af Morten og Mie Thustrup, Sandbakkevej 4, Ågerup

Ja, selvfølgelig skal kommunen det, men det er nogle borgere i Arnakke kommet i tvivl om. En parcelhusgrund - 3.429 m2 - på Sandbakkevej 56 er blevet solgt med lovning om udstykning, og køberen vil bygge otte andelsboliger.

Byggesagsafdelingen i Holbæk Kommune er i dialog med køberen om vilkår for opførelse af disse otte andelsboliger som supplement til den eksisterende bebyggelse på grunden, men de lokale beboere, som er de nærmeste til at blive berørt af nybyggeri, er ikke blevet orienteret. Ved et tilfælde fik vi nys om, at kommunen var i gang med at forhandle betingelser for byggetilladelse til trods for at alle planer modsiger dette, især lokalplan L 50, der omfatter den gamle bydel af Arnakke.

En lokalplan er en lokal lov, der bestemmer, hvad området og bygninger må bruges til, om hvordan der kan bygges nyt, og om der må nedrives eller ombygges. I lokalplan L 50 i Arnakke, som er byzone, står, at der ikke må foretages udstykning uden særlig tilladelse fra kommunalbestyrelsen og yderligere: Ubebyggede arealer må kun anvendes til gårdsplads og have. Hvordan kan man så sælge grunden med lovning om udstykning?

Det undrer os, at byggesagsafdelingen i Holbæk Kommune ikke med det samme har afvist disse byggeplaner, og at vi som naboer ikke er blevet inddraget fra start. Der kan gives dispensation, men en sådan vil være et voldsomt brud på L 50, så der skal en helt ny lokalplan til.

Der er masser af ledige grunde i Vipperød, hvor der kan bygges uden at bryde lokalplanen fx Vipperød Bakker og området ved Nygårdsvej samt øst for Roskildevej. Planerne om nybyggeri på Sandbakkevej strider ikke kun mod lokalplanen, men også mod Holbæk Kommunes kommuneplan, boligstrategi, landskabsplan og planstrategi. Desuden strider det mod trafiksikkerheden på en farlig skolevej, idet udkørslen fra de planlagte boliger ligger tæt på en uoverskuelig bakketop på vejen.

Ifølge administration er de nødt til at behandle alle projektudviklere lige. Men betyder det så, at en udefra kommende investor er vigtigere end de borgere, der allerede bor i byen, og at man blot vil dispensere og gå imod alle vedtagne planer samt ønsker?

På vegne af naboer på Sandbakkevej og Ågerupvej.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?