26. februar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kan vi have tillid til lokalplaner?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kan vi have tillid til lokalplaner?
Debat Holbæk - 12. januar 2021 kl. 08:20
Af Søren Jensen, Brostræde 13, Holbæk

Lad mig sige det med det samme: Dette handler ikke om, om der skal være en kanal, et spejlbassin, en parkeringsplads eller en bølgende blomstermark på de områder på Holbæk Havn, hvor lokalplanen tilsiger en gravet kanal.

arrow Læs også: Debat: Vi kan ikke have tillid til lokalplaner

Dette drejer sig om troværdighed, og om at adskillige kæmpeprojekter på Holbæk Havn i snart 2 årtier er blevet promoveret gennem prospekter, hvor der helt fra starten i 2002 og helt frem til 2018 er solgt boliger, hvor prospekterne har indtegnet omtalte gravede kanaler. I det seneste prospekt fra 2020 var de dog i den 2. udgave »degraderet« til spejlbassiner.

Der er forventninger om, at lokalplaner er noget, man kan regne med, og nu er der da også gennem årene blevet lokket en masse skattebetalende borgere ned på havnen i Holbæk.

I dette tilfælde gælder det lokalplan 1.22 og 1.34, hvor det vist nu blevet et spørgsmål, om der står »kan« eller »skal« omkring etablering af kanalerne, men ikke desto mindre er alt materiale siden lokalplanens vedtagelse blevet præsenteret med pågældende kanaler.

Siden Molehusene blev ibrugtaget i 2008 har beboerne her bl.a. måttet leve med en »særdeles uhensigtsmæssig« belægning på havnepromenaden, uden at beboerne har gjort egentlige indsigelser på trods af en del forstuvninger. Så vores tålmodighed har været sat på en prøve. Men vi havde tillid til, at det skete på et tidspunkt, og det gør der nu, hvad angår promenadebelægningen.

Nu er der, så vidt jeg forstår, så tanker om, at kommunen »da bare kan lave noget andet og billigere« end de dyre kanaler, så vi kan få råd til et plejehjem mere. Det kan alle jo forstå, den sammenligning går jo lige ind hos de fleste.

Jeg synes man skal betragte det således, at der er mange hundrede tilflyttede skatteydere, der nu endelig skal have det, de forlængst er blevet lovet. De har ventet i mange år på det, der gennem alle årene er brugt i promoveringen af havneområdet.

Jeg synes, at vedtagne planer skal være grundigt udført, troværdige og overskuelige.

Og så synes jeg, de skal føres ud i livet.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?