14. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvornår kommer resultatet af undersøgelse af helbredsvirkkninger fra svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvornår kommer resultatet af undersøgelse af helbredsvirkkninger fra svin
Debat Holbæk - 15. februar 2021 kl. 14:45
Af Karin Pouret-Frydendahl, Tingerupvej 15, Tingerup

Kære Lea Wermelin. Du har for temmelig lang tid siden lovet en dansk undersøgelse af de helbredsmæssige konsekvenser af at bo tæt på intensiv svineindustri i lighed med andre internationale undersøgelser, som påviste en sammenhæng. Hvornår kommer resultatet af de lovede danske undersøgelser?

arrow Læs også: Debat: Gylleramte borgere forenes?

Vi er efterhånden stadig flere plagede naboer til svineindustrier i hele landet, især da fortsatte udvidelser af disse industrier konstant og lovligt foregår trods kommunernes modstand. Bl.a. her i Tingerup og omegn på Midtsjælland, hvor dokumentaren »Nabo til en svinefabrik« blev optaget, og som kommunens borgmester, Christina K. Hansen medvirkede i. Den kan ses på https://youtu.be/eyJFSm_Fyf8

Vores livskvalitet og helbred påvirkes i ulidelig grad af den omringende svineindustri, ejet af en af landets største svineproducenter og sønner. Pga vores mangeårige klager til kommunen indhentede daværende borgmester i 2014 en udtalelse fra Embedslægen vedr. en vurdering af sundhedsrisiko i forbindelse med svineproduktion i Tingerup. Holbæk. Trods vurderingen er svineindustrien i området blot vokset.

Regeringen siger, at Danmark er et landbrugsland og fortsat skal være et sådant, men de små landbrug, som var her, da vi flyttede hertil i 1975, har jo nu udviklet sig til kæmpemæssige industrier med store, forurenende gener til følge både for os naboer, men også for udledningen af drivhusgasser (30 procent af landets samlede CO2-udledning), biodiversiteten, vandet, dyre- og insektlivet m.m.

Vi bor ikke længere »på landet«, men i et industriområde, hvor al landlig idyl, natur og miljø er fuldstændig smadret. Vi har intet imod landbrug, men håber blot på en radikal omlægning af dette meget snart, så naturen får langt mere plads, så husdyrproduktionen reduceres markant, og så I/regeringen kan nå jeres mål om 70 procents reduktion af landets CO2-udledning om ni år. Til gavn og glæde for befolkningen og ikke mindst for kommende generationer, vores børn og børnebørn. Vores statsminister kalder sig jo »børnenes statsminister«.

arrow Debat: Tung trafik på Tingerupvej
09. marts 2021 kl. 10:29 Opdateret: kl. 14:13
arrow Landbruget er en af de største syndere i Holbæk Kommune
10. februar 2020 kl. 10:18 Opdateret: kl. 10:18
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?