9. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Gylleramte borgere forenes?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Gylleramte borgere forenes?
Debat Holbæk - 11. marts 2021 kl. 15:24
Af Lena Hardis, Sløjfen 12, Tingerup

Lejlighedsvis skrives der om Tingerups ulykkelige rolle som prügelknabe for svinelandbruget. Ja, det er tingerupperne, der får de tæsk, som svinebaronerne burde tage. Som beboer i Tingerup siden 1982, har jeg lagt krop og sjæl til svinebøndernes succesrige erhverv.

arrow Læs også: Debat: Tung trafik på Tingerupvej

Krop, ja her er masser af regler, der skal forklare mig, hvordan min krop har det. Om jeg kan lugte gyllen, om jeg kan høre transporten fra og til gårdene, om jeg kan høre alarmer, der hyler i timevis. Det nytter ikke noget, at vi har reglerne; de afhjælper ikke generne for min krop.

Sjæl? Ja den er værre, og mit mandat er nok et postulat, men lad mig fortolke sjælelivet her på jorden. Ufred, nabouenigheder, diskussioner, underskriftsindsamlinger, facebookuhyrligheder (jeg er ikke på FB, men men har set en tråd for nyligt, ikke kønt), koldkrigstilstande.

Byen er simpelthen opdelt i de apatiske og fredelige og de dybt frustrerede, aktive. Sidstnævnte hold har min dybeste respekt.

Hvorfor skriver jeg dette? I ved det jo allerede: gyllebonde, kommune og myndigheder. Det er bare endnu et brok.

Men i går gik jeg en tur rundt om byen, og det første jeg gjorde, da jeg kom hjem, var at smide alt mit tøj i vaskemaskinen. Den stank, der hældes ud over vores sagesløse hoveder er ubeskrivelig. Det forsømte coronaforår bliver heller ikke i år forsødet af frisk luft i haven. Hvad hulen tænker I bønder? Samvittighedsnag? Moralsk begrundelse? Dialog? Del og hersk?

arrow Landbruget er en af de største syndere i Holbæk Kommune
10. februar 2020 kl. 10:18 Opdateret: kl. 10:18
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?