26. februar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Flere penge til lærere i Holbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Flere penge til lærere i Holbæk
Debat Holbæk - 14. december 2020 kl. 16:29
Af Jacob Mark MF (SF) Sjællands Storkreds

400 millioner kroner er på vej til flere lærere i folkeskoler i hele landet. Helt konkret vil Holbæk Kommune få mere end 4,5 millioner kroner i 2021 til at ansætte flere lærere.

Pengene kommer fra den aftale om finansloven, vi i SF lavede sammen med regeringen og støttepartierne sidste år. Her lykkes det os at få næsten en milliard kroner til flere lærere i folkeskolen.

Det er den største forbedring i mange år, og er i den grad tiltrængt. For desværre har vi set, at folkeskolen bare blevet økonomisk udsultet. Lærerne har dårligere forberedelsestid. Der sidder flere elever i klasserne. Der er mindre tid til det enkelte barn. Færre lærerstillinger.

Pengene til flere lærere er derfor et vigtigt skridt i den rigtige retning. Så vi kan styrke folkeskolen. Med flere lærere vil der være bedre muligheder for forberedelse af undervisningen, mulighed for flere timer med to voksne, og mere luft til at hjælpe de mest udsatte børn. Og det er rigtig godt for børnene. Lige så vigtigt er det, at vi med aftalen har sikret, at hver en krone skal bruges på flere lærere, så pengene ikke bliver brugt på alt muligt andet i kommunerne. Det har været helt afgørende, så vi kommer væk fra, at der bare bliver sparet og brugt færre penge på folkeskolen.

Vi er ikke i mål med at styrke folkeskolen. Der er stadig meget at gøre. Men lige nu er vi i SF rigtig glade for, at der er penge på vej til flere lærere. Det kommer til at gøre en forskel for børnene.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?