14. april 2021
Uffe Frejdal Nielsen vil have Ahlgade ensrettet og fjernet p-pladserne. Foto: Mie Neel
Uffe Frejdal Nielsen vil have Ahlgade ensrettet og fjernet p-pladserne. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ahlgade bør ensrettes og indrettes med boder - uden parkeringspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ahlgade bør ensrettes og indrettes med boder - uden parkeringspladser
Debat Holbæk - 23. februar 2021 kl. 07:10
Af Uffe Frejdal Nielsen, Ladegårdsparken 79, 4. th., Holbæk

Helge Flott havde et debatindlæg den 15/02. Det er et udmærket indlæg til at videreføre debatten om Ahlgade. Den har kørt i mange år. Men vi er ikke kommet nærmere en optimal løsning. Det grundes nok i, at der dyrkes særinteresser, og det er svært at kikke ud over sin egen næsetip.

Tilbage i tiden omkring 1990 var der nedsat et tværpolitisk udvalg, der skulle kikke på mulighederne for Ahlgade. Der var et fint forslag fra Landskabsarkitekt Birgitte Fink. Ensrettet gade med et torv og faste boder.

Handelsstandsforeningen gik i selvsving. Der skal være parkering lige ud for forretningerne og ingen konkurrence ved at flytte boderne fra Markedspladsen om på Ahlgade. Direktøren for Sparekassen ville flytte til Kalundborg, hvis der blev et torv ud for sparekassen. Verden har udviklet sig siden gaden er blevet ødelagt med brosten. Handicappede har svært ved at færdes på gaden.

Så få nu den gade lukket for parkering og ensretning. Få lavet et godt torv og så få lavet nogle boder og café-steder der, hvor der nedlægges en kørebane.

Kommunen kunne så indtænke nogle små el-busser, der kørte fra P-pladserne og gennem gaden. Tænk her på systemet med lufthavnsbusserne, der kører rundt på korte tidsintervaller. Bare stå på og af. Omkostninger dækkes af lejeindtægten fra boder og cafeer på gaden.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?