26. februar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: År 2021 bliver år nul post corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: År 2021 bliver år nul post corona
Debat Holbæk - 28. december 2020 kl. 18:53
Af Knud e. Schack Korsbjerg Skoleleder Stenhus Kostskole

Spørgsmålet er, hvornår dette år begynder. Det begynder med sikkerhed ikke den 1. januar. Indtil videre må vi være tålmodige og vente på, at vaccinerne bliver stukket ud.

Alt imens vi venter, kan vi i ro og mag gøre os nogle dybe tanker om, hvad der mon kommer efter coronatiden. Covid-19 har jo fyldt hele 2020 og formentlig mere til. I 2021 vil vi svælge i statistikker, konspirationsteorier, fake news og megen anden støj. Vi skal igennem den ene sag efter den anden i forbindelse med håndteringen af en ekstrem presset periode, hvor beslutninger, der aldrig har været truffet før, skal bedømmes i bagklogskabens lys. Det bliver ulækkert at være vidne til.

Allerede nu er den politiske splids støj på sit højeste - ikke pga. af Støjberg, men pga. af regeringens lyst og evne til træffe beslutninger uden at høre alt, hvad der kan høres. Så der bliver ikke fejet mange mink ind under gulvtæppet.

Lad os for pokker nu komme videre som civiliserede mennesker, der giver plads til fejlslutninger i ekstremt pressede situationer. Lad os i fællesskab begrave konkurrencesamfundet for et øjeblik og så give hinanden et klap på skulderen i anledning af vi klarede skærene på trods.

De fleste af os vil heldigvis opleve en fantastisk tid Post Corona, som vil vise os med alt tydelighed, hvor heldige vi har været med vores udvikling af velfærdssamfundet. En fælles platform som vi alle er stolte af. Og den har vist sig at være af usammenlignelig styrke og betydning for vores muligheder for at slippe nogenlunde helskindede igennem coronakrisen.

Ingen andre har på alle planer kunnet klare situationen som os i Norden. Og Danmark ligger sandt for dyden i toppen med en ok økonomi, en ok overlevelsesprocent, en ok plan for den kommende økonomiske udvikling, og miljøet har også fået opmærksomhed. Her kunne man for resten godt have ønsket sig, at vi havde reageret lidt mere adækvat for 10 år siden, men det er en anden sag.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?