7. april 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De borgerlige har svigtet folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De borgerlige har svigtet folkeskolen
Debat Holbæk - 05. februar 2020 kl. 11:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skolepolitik
Af Knud Aa. Back,
Ibsvej 27, Mørkøv

Tak til Henrik Dahl (LA) og Stén Knuth (V) for aktiv stillingtagen til kalamiteten i vores skolevæsen. Dahl på tv hos Clemens - Knuth her i avisen 31/1. De to MF'ere taler om at sætte skolen fri. (Hvor er en konservativ?!)

I Berlingske 21/1 siger Zenia Stampe om forrige regering: »... på et tidspunkt stod det klart, at de [konservative] ikke længere havde noget at sige i kulturpolitikken. De [...] havde fået justitsministeriet, og det var derfra, konservativ politik måtte udfoldes ...« Har hun ret? Det gælder i hvert fald folkeskolen.

Nu er der så endelig i pressen kommet fokus på skolens elendige tilstand i dag. Og hvad vi har vidst i vores familie i årtier, står nu klart for enhver: At vores ellers dygtige børn ikke er besiddelse af det halve af den paratviden, som vi. Og at vores børnebørn har det endnu værre. Danmarks geografi er en by i Rusland. Og de vidunderlige danske grundfortællinger fra bibels- & danmarkshistorien er ude af bevidstheden. Hvorfor kender ethvert barn i kongeriget ikke både Kain & Abel, Roar & Helge, Blodgildet i Roskilde ...?

Længere tilbage
Man taler i dag om 2014-reformen som den store skurk. Men grundskuddet ligger længere tilbage: 68'erne og Ritt Bjerregaards ideologiske opgør med gymnasiets daværende udmærket fungerende mellemskole med dens dygtige blanding af folke- og universitetslærere. »... det er i strid med en socialdemokratisk holdning at sortere børn efter præstationer ...« Altså virkelig evidensbaseret argumentation, hic!

Det burde være klart at fx netop niveaudelt undervisning er respekt for den enkelte elev. Tillid er godt - kontrol endnu bedre

Administrations-diktatur
Hele det administrations- diktatur, Danmark i dag lider af, gælder det derfor om at sætte skolen fri af - ligesom det gælder et væld af diktater i hele den offentlige sektor: Hvor en skolebestyrelse ikke selv kan beslutte at fyre en uduelig lærer. Hvor tidstyve i kommunerne skal stjæle kreativitet og virkelyst fra hjemmeplejen med tåbelige minutskemaer og branddyre visitationer. Og hvor mine børn i sundhedssektoren skal slide sig op på den tåbelige Sundhedsplatformen.

Forfejlet lighedsmageri
Og så længe de borgerlige ikke vil gøre op med dette forfejlede socialdemokratiske lighedsmageri (som paradoksalt nok giver danske børn alt andet end lige muligheder), kommer vi ikke tilbage til min skoletids sociale mobilitet. Og trivsel i skolen. Og ustressede hverdag.

Derfor: Af med fløjlshandskerne over for sossarna!