24. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BIG-center kan skade yderområderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BIG-center kan skade yderområderne
Debat Holbæk - 04. november 2019 kl. 14:04

Debat
En privat investor vil bygge et nyt butikscenter ved Holbæk Mega Center med dagligvarebutikker, restauranter og underholdning. Som borger bosiddende i et af Holbæk Kommunes yderområder, og som dagligt handlende i de lokale butikker i Jyderup, er jeg bekymret for, hvad et sådant center vil få af betydning for dagligvarehandlen i byerne uden for Holbæk.

arrow Læs også: BIG-center stjæler ikke jobs?

I mange landsbyer udgør den lokale købmand eller brugsen en livsnerve for lokalsamfundet, og for kommunens yderområder er det varierede udbud af dagligvarebutikker i gamle centerbyer som Jyderup og Svinninge af stor betydning for borgernes hverdag og mht. at tiltrække nye beboere.

Et nyt, stort dagligvarecenter kan forskyde en betydelig del af handlen fra de lokale butikker i yderområderne til det nye center. Mange pendlere vil være fristede til at slå vejen forbi de nye butikker på vejen hjem fra deres arbejde i Holbæk, Roskilde eller Københavnsområdet, da det nye center kommer til at ligge tæt på Holbækmotorvejen. Det er selvfølgelig bekvemt for dem, der pendler forbi centeret dagligt, men hvis resultatet er butiksdød i landsbyer og centerbyer, bliver det i sidste ende alle yderområdernes borgere - pendlerne inklusive - som bliver tabere.

Toke Haunstrup
Langåsen 21
Holmstrup

arrow Frygter nyt butikscenter kan ende i butiksdød
07. november 2019 kl. 12:05 Opdateret: kl. 12:05
arrow BIG-center ja eller nej?
05. november 2019 kl. 10:21 Opdateret: kl. 11:40
arrow Pas på bymidten - nej til BIG
02. november 2019 kl. 08:52 Opdateret: kl. 13:55
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?