22. juli 2018
Karsten Eckert.
Karsten Eckert.
Foto: © Claus Boesen/ Media Press
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Urent trav på Hannebjerg-grunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Urent trav på Hannebjerg-grunden
Debat Hørsholm - 14. september 2017 kl. 13:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Hørsholm: Med det prisbelønnede byggeri ved det gamle rådhus 'in mente', mødte jeg op til kommunens præsentation af det præmierede vinderprojekt for ny bebyggelse på Hannebjerg.

Jeg bemærkede at et foto der skulle illustrere byggeriets placering i nærområdet, var ren fotomanipulation - jeg kunne ikke genkende et eneste hus på billedet, og den fredede broncealdergrav Pers høj var nærmest usynliggjort.

På mit spørgsmål stillet til en medarbejder fra teknisk forvaltning, om det egentlig var lovligt at bygge så tæt på en fredet gravhøj, var svaret: »det havde kommunen givet dispensation til«.

Da jeg fra læsning af ugebladet vidste at borgmester Slotved tidligere havde udtrykt ønske om at komme til at bo netop på Hannebjerggrunden, rejser spørgsmålet sig nu, om Borgmesterens ønske om at bo på Hannebjerg, har været medvirkende til at udløse benævnte »dispensation«.

Efter min bedste viden, er fremgangsmåden ved projekter der berører 100 meter beskyttelsezonen, for fredede gravhøje den, at kommunen skal søge dispensation hos slots- og kulturstyrelsen, for i første instans er det kommunes opgave at naturbeskyttelsesloven overholdes - og er dette sket i dette tilfælde?

Karsten Eckert
Højskolevej 8
2960 Rungsted Kyst