27. februar 2021
Jakob Nybo på HUI fodboldbaner, hvor det nye klubhus med vinduer og balkoner til begge sider er tiltænkt i bræmmen af træer bagved mellem kunststofbanerne og græsbanerne.

Foto: Jakob Nybo
Jakob Nybo på HUI fodboldbaner, hvor det nye klubhus med vinduer og balkoner til begge sider er tiltænkt i bræmmen af træer bagved mellem kunststofbanerne og græsbanerne. Foto: Jakob Nybo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt klubhus til HUI og frivilligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt klubhus til HUI og frivilligheden
Debat Hørsholm - 08. maj 2017 kl. 14:30

Debat
Hørsholm: HUI (Hørsholm-Usserød Idrætsforening) fodbold trænger i den grad til et moderne tidsvarende klubhus, som understøtter et bedre klubliv og den store frivillige indsats.

Baggrunden er, at HUI er en stor og velfungerende fodboldklub med en stærk ungdomsafdeling, som i dag har ca. 1.200 aktive medlemmer, hvoraf de fleste træner og spiller kamp 2-3 gange om ugen. Så der er rigtig mange mennesker på banerne, men desværre meget få i det gamle klubhus fra starten af 1960'erne, da det nedslidt, for lille og ikke ligger i forbindelse med fodboldbanerne men i tilknytning til Hørsholmhallen.

Behovet for et nyt moderne tidssvarende klubhus har været erkendt længe, men den nuværende kommunalbestyrelse og særlig Sport-, Fritid- og Kulturudvalget har valgt at prioritere andre områder og initiativer som bl.a. en dyr biograf til ca. 20 mill. kr., som kun få benytter.

Som kandidat til kommunalbestyrelsen vil jeg støtte det gennemarbejdede idéoplæg fra 2013, der skitserer en glimrende løsning på et moderne klubhus. Dette har kapacitet til aktivitetsniveauet og ligger umiddelbart i forbindelse med fodboldbanerne. Det nye moderne klubhus bliver således omdrejningspunktet for et bedre klubliv og de mange sociale aktiviteter. Oplægget er faseopdelt, så det også rummer en mulig fase 2 og fase 3. Prisen for det nye klubhus er ca. 23 mill.

kr., men det vil have væsentligt flere besøgende end biografen og giver dermed kommunens borgere mere værdi for pengene. Finansieringen skal naturligvis være på plads, og jeg mener, at det er sundt, at kommunen ikke bare betaler det hele, men at HUI (dets medlemmer), fonde og sponsorer også bidrager til medfinansieringen.

HUI er en fantastisk klub, som drives af en frivillig bestyrelse samt frivillige trænere og holdledere. Netop at det er byens borgere, som frivilligt engagerer og involverer sig i klubben, giver en helt særlig ånd og er en vigtig del af af klubbens kultur og sammenhængskraft.

Klubben giver primært børn og unge i Hørsholm muligheden for at spille fodbold på såvel bredde- som eliteplan, imens de har det sjovt og udvikler sociale kompetencer og venskaber. Det vil jeg gerne støtte.

Jakob Nybo
Bestyrelsesmedlem i Liberal Alliance Hørsholm og kandidat til kommunalvalget

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?