23. oktober 2021
Borgere, der er visiteret til fodterapi, kan fortsat vælge den terapeut de øånsker. Foto: Sergey Smeilov
Borgere, der er visiteret til fodterapi, kan fortsat vælge den terapeut de øånsker. Foto: Sergey Smeilov
Foto: Photographer: Sergey Smeilov/Smeilov - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Visiterede borgere må bruge lige præcis den fodterapeut de vil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Visiterede borgere må bruge lige præcis den fodterapeut de vil

Af Glen Madsen (DF), medlem af kommunalbestyrelsen:

Opdateret 16. februar 2021 kl. 09:49
Debat Hørsholm - 16. februar 2021 kl. 09:46

Hørsholm Kommune meddelte i slutningen af 2020 en masse borgere, at de ikke længere kunne benytte den fodterapeut, de var blevet behandlet af, såfremt denne ikke havde et såkaldt ydernummer. Det er ikke korrekt!

arrow Læs også: Ingen ældre ramt af nødbekendtgørelse

Er du visiteret til fodbehandling, må du stadig gå til lige præcis den fodterapeut, du vil. Og du modtager stadig præcis det samme tilskud som tidligere, uanset om du benytter en fodterapeut med eller uden ydernummer! Hørsholm Kommune har begået en fejl, der nu vil blive rettet.

I budgetaftalen for 2021 besluttede Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre i Hørsholm sammen med Annette Wiencken og Thorkild Gruelund at halvere antallet af fodbehandlinger, der ydes tilskud til i Hørsholm Kommune. Dette for at opnå en sølle besparelse på kr. 65.000,- om året. Til sammenligning bruger Hørsholm Kommune om ugen kr. 600.000,- på advokater og eksterne konsulenter.

I Dansk Folkeparti synes vi ikke, at det er en værdig behandling af de ældre og udsatte borgere, der har behov for at få behandlet deres fødder. Ingen går til fodbehandling bare for sjov!

I forlængelse af den besluttede besparelse fandt administrationen "pludselig" ud af, at fodterapeuten altid skulle have et ydernummer, for at tilskud kunne ydes, og denne information blev meget hurtigt sendt ud til de berørte borgere. Oplysningen om den nye praksis tilgik dog hverken Social- og Seniorudvalget eller Kommunalbestyrelsen.

I midten af januar blev jeg opmærksom på ændringen, hvorfor jeg selvfølgelig rettede henvendelse til direktøren, for at finde ud af, hvad der var op og ned.

I svaret retur informeres kommunalbestyrelsen om, at administrationen har fejlvurderet en vejledning fra Pensionsstyrelsen, og den indførte praksis med at fodbehandleren altid skulle have et ydernummer derfor var forkert.

Man må altså benytte lige præcis den fod-behandler, man gerne vil, og man får præcis det samme tilskud, hvis man selvfølgelig er visiteret hertil.

De borgere, der fik et brev om den ændrede praksis i slutningen af 2020 får, på Dansk Folkepartis opfordring, meget snart en ny henvendelse, hvori fejlen rettes og naturligvis beklages.

arrow Gang i grønthøsteren: Derfor skal kommunen ud i ny sparerunde
21. januar 2021 kl. 07:00 Opdateret: kl. 09:16
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?