12. april 2021
Venstres spidskandidat Ann Lindhardt mener, at der mangler en rød tråd for byudvikling i Hørsholm og siger nej tak til mastodont byggeri ved Kokkedal stationsområde.
Venstres spidskandidat Ann Lindhardt mener, at der mangler en rød tråd for byudvikling i Hørsholm og siger nej tak til mastodont byggeri ved Kokkedal stationsområde.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT Vi skal tænke os godt om, inden vi sælger ud af arvesølvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT Vi skal tænke os godt om, inden vi sælger ud af arvesølvet

Af Ann Lindhardt (V), spidskandidat og medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Opdateret 01. april 2021 kl. 09:28
Debat Hørsholm - 31. marts 2021 kl. 14:48
arrow Læs også: DEBAT: Trafikknudepunktet ved Kokkedal station skal udvikles ikke afvikles

Nej tak til mastodont byggeri på Kokkedal stationsområde, med en planlagt høj bebyggelsesprocent og detailhandel, så man kan tage en så høj indtægt for grundene som muligt.

Det skulle vel aldrig være, fordi man forkølet vil prøve at kompensere lidt indtægtsmæssigt for tabet på - 45 mio. kr på PH Park. Men PH Park kan muligt ende med et endnu større underskud, og projektet for Kokkedal stationsolmråde kan måske også ende på et underskud? Eller på et 0?

Det vides jo ikke endnu.
Venstre havde gerne set et friplejehjem på området, for byen mangler plejehjemspladser og det frie valg. Vi har opfordret til endnu flere P-pladser, fordi de mangler og vi skal fremtidssikre Kystbanen. Men med de fremlagte planer, bliver Hørsholm en usund by, når vi bygger for tæt uden at prioritere grønne områder.

Udviklingsplanerne for Kokkedal stationsområde inkluderer et helt ny detailhandelsområde. Venstre ser bestemt ingen ide i at lave nye detailhandelsområder. Vi vil i stedet udvikle f.eks. midtbyen og de eksisterende detailhandelsområder. Hvorfor kvæle ens egen detailhandel? Det ville være et selvmål af dimensioner.

Byudvikling skal ikke være det vilde vesten. Der mangler en rød tråd for byudvikling i Hørsholm, der støtter detailhandlen og får byen til at hænge sammen, samt skaber merværdi for byens borgere. Vi savner oplysninger om projektøkonomien på Kokkedal stationsområde. Læringen af PH Park bør afstedkomme, at vi i Hørsholm Kommune begynder at udøve en langt mere ansvarlig økonomisk politik.

F.eks. ved cost-benefit-analyser, som viser både hårde facts og bløde kendsgerninger ved de enkelte udviklingsprojekter. Vi skal politisk sætte nogle æstetiske og kvalitative mål. Vi skal fremtidssikre byen, og have klare målsætninger for udviklingen af Hørsholm. Ellers overlader vi arvesølvet til de entreprenante developere, investorer og spekulanter, som opfører sig som en flok vilde heste i Hørsholm.

Konsekvensen af de tre partiers (K, S og R) beslutning er, at der nu lægges op til et massivt stort byggeri. Et smalt politisk flertal vil ændre området ved Kokkedal Station markant.

Som borgerne skriver i pressen, så er kampen om Kokkedal stationsområde begyndt. Venstre vil kæmpe for området, derfor har vi trukket i håndbremsen med et klokkeklart NEJ TAK.

arrow DEBAT: Kokkedal Station med nye muligheder
08. april 2021 kl. 05:25 Opdateret: kl. 17:03
arrow Angsten forduftede på få dage: Vil nu kæmpe for to plejehjem
29. marts 2021 kl. 17:49 Opdateret: kl. 08:00
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?