22. juni 2021
Jørgen Eirfeldt, sekretær i Hørsholm Seniorråd og tidligere formand for Venstre i Hørsholm. Arkivfoto
Jørgen Eirfeldt, sekretær i Hørsholm Seniorråd og tidligere formand for Venstre i Hørsholm. Arkivfoto
Foto: © Claus Boesen/ Media Press
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vi skal passe godt på hørsholms ældre - det fortjener de

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vi skal passe godt på hørsholms ældre - det fortjener de

Af Jørgen Eirfeldt, sekretær i Hørsholm Seniorråd, Blishønevej 8, Hørsholm:

Debat Hørsholm - 17. september 2020 kl. 14:30
arrow Læs også: DEBAT: Antallet af plejehjemspladser handler om anstændighed

Som sekretær i Seniorrådet bekymrer det mig, at borgmesteren på grund af uenighed om skatteprocentens størrelse og anvendelse af tilhørende provenue har sendt halvdelen af kommunalbestyrelsens partier hjem, før forhandlingerne om byens budget er påbegyndt.

Og hvad skal en eventuel skattestigning anvendes til.

Jeg forventer, at en eventuel skattestigning skal anvendes til varme hænder til de ældre og eliminering af de foreslåede besparelser på ældreområdet, som angivet i kommunens råderumsforslag. Jeg havde naturligvis helst set et bredt budgetforlig, hvilket vil være en styrke for ældreområdet.

Jeg frygter, at der venter markante besparelser på ældreområdet. Der er områder, hvor de ældre er nødlidende, og de skal have hjælp og støtte som de fortjener - for det er trods alt de ældre, som har skabt dette dejlige samfund.

Administrationens forslag til forringelser på ældreområdet, er ikke værdigt for de ældre. Især er forslag til forringelserne på frivillighedsområdet, og reduktionen af aktiviteterne skræmmende. Man kan ikke være bekendt at indføre øget brugerbetaling på vask af tøj og linned.

På idrætsområdet savnes halkapacitet. Har kommunen har ydet støtte og tilskud til private idrætsområder, må kommunen forlange et antal pladser reserveret til de ældre - så øges halkapaciteten.

Alle overvejelser om nedlæggelse af Flextureordning droppes. Det koster kun lidt, men er vigtigt for de svage med manglende mobilitet.

Ja - der er nok at være bekymret over, og jeg må fastholde, at ikke alle ældre i Hørsholm er ressourcestærke - så vi skal netop passe på denne svage gruppe.

Administrationens forslag til forringelser og de besparelser vedrører områder, som borgerne ikke har et lovmæssigt krav på. Derfor skal kommunalbestyrelsen sikre, at der ikke sker reduktioner og forringelser - blot fordi der ikke er et lovmæssigt krav på ydelserne.

Borgerne skal naturligvis have de ydelser, som de plejer at få og som de fortjener - alt andet vil være helt urimeligt.

Ja, der er nok at være bekymret over, og jeg må fastholde, at ikke alle ældre i Hørsholm er ressourcestærke. Så vi skal netop passe på denne gruppe - alt andet er urimeligt og uansvarligt.

Fremadrettet venter en seriøs opgave for kommunalbestyrelsen for at skabe ordentlige forhold for de ældre i kommunen.

arrow Borgmester: Restriktioner indføres nu med tungt hjerte
17. september 2020 kl. 06:01 Opdateret: kl. 15:34
arrow Ældre Sagen: Besparelser kan få fatale følger
30. august 2020 kl. 14:25 Opdateret: kl. 09:25
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?