16. oktober 2021
Der er behov for at indføre et kommunalt anlægsstop. Hvis vi fortsat tilfører kommunal bygningsmasse, vil vi blot øge behovet for vedligeholdelse og dermed gældsættelsen af vores fremtid, skriver Venstre-kandidat Jesper Sperling.
Der er behov for at indføre et kommunalt anlægsstop. Hvis vi fortsat tilfører kommunal bygningsmasse, vil vi blot øge behovet for vedligeholdelse og dermed gældsættelsen af vores fremtid, skriver Venstre-kandidat Jesper Sperling.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vi har brug for et kommunalt anlægsstop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vi har brug for et kommunalt anlægsstop

Af Jesper Sperling, kandidat til kommunalvalget for Venstre Kokkedalsvej 35, Hørsholm:

Debat Hørsholm - 25. september 2021 kl. 07:45

Kommunalvalget nærmer sig og dermed stiger både mængden af velmente ønsker og tilsvarende politisk lovning på opfyldelse af ethvert behov, herunder opførsel af nye idrætsfaciliteter, daginstitutioner osv.

arrow Læs også: DEBAT: Cyklister mere afhængig af god asfalt end bilerne

Faktum er desværre, at Hørsholm Kommune allerede har et væsentligt efterslæb på bygningsvedligeholdelsen. En ekstern gennemgang har afsløret, at der er behov for at tilføre omkring 90 mio. kr. over de kommende ti år. Hertil skal tillægges skandalen med det tidligere rådhus på Ådalsparkvej, der vil kræve renovering for 50 mio. kr., hvis bygningen fortsat skal gøre gavn. Et skræmmende eksempel på hvor galt det kan gå, når der mangler rettidig omhu i omgangen med vores fælles værdier.

Der er behov for at indføre et kommunalt anlægsstop. Hvis vi fortsat tilfører kommunal bygningsmasse, vil vi blot øge behovet for vedligeholdelse og dermed gældsættelsen af vores fremtid.

Vi kan ikke lade værdien af eksisterende bygninger forgå til skade for skatteyderne og brugsværdien. Vi må derfor først tage fat på en gennemgang af den samlede kommunale bygningsmasse og sikre, at der afsættes tilstrækkelige midler til vedligeholdelse og opgradering.

Samtidig kan man passende sikre, at enhver kvadratmeter udnyttes optimalt, blandt andet ved at sikre, at flest mulige lokaler kan aktiveres til flere forskellige formål f.eks. om aftenen.

arrow DEBAT: Lad os genindføre mere valgfrihed til de ældre
26. september 2021 kl. 06:26 Opdateret: kl. 20:07
arrow DEBAT: Lad os løse tangproblemet
26. september 2021 kl. 05:39 Opdateret: kl. 20:04
arrow DEBAT: Sådan - Hørsholm viser format
25. september 2021 kl. 05:42 Opdateret: kl. 19:59
Rejser du til udlandet i år?