18. oktober 2021
Venstre og er borgerligt flertal i kommunalbestyrelsen ser frem til, at der bygges et friplejehjem her på hjørnet af Ved Klædebo og Kokkedalsvej.
Venstre og er borgerligt flertal i kommunalbestyrelsen ser frem til, at der bygges et friplejehjem her på hjørnet af Ved Klædebo og Kokkedalsvej.
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Venstres længe nærede ønske om friplejehjem bliver nu en realitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Venstres længe nærede ønske om friplejehjem bliver nu en realitet

Af Ann Lindhardt (V), kommunalbestyrelsesmedlem og borgmesterkandidat:

Opdateret 28. juni 2021 kl. 11:15
Debat Hørsholm - 24. juni 2021 kl. 13:30

Det har været en mærkesag for Venstre i mange år at få minimum ét friplejehjem i Hørsholm, og at et af dem kunne placeres på Ved Klædebo. Både mange borgere og Venstre har længe ønsket mere fremdrift og realisering af et friplejehjem på Ved Klædebo.
Venstre sidder desværre ikke med et flertal, så det er ikke gået så hurtigt, som vi kunne have ønsket. Nu er der samlet et blåt flertal i kommunalbestyrelsen, så nu kan Hørsholm langt om længe se frem til det første friplejehjem.

arrow Læs også: DEBAT: Ældre er ikke de eneste der har brug for flere penge

En borgerligt ledet kommune skal skabe rammerne om et godt og trygt liv for de ældre. Som borger skal man kunne stole på, at kommunen har et tilbud på en plejehjemsplads, når det gælder. Desværre er det ikke altid sådan i dag. Der bliver sparet på plejen til de ældste, og Hørsholm kan ikke altid stille en plejehjemsplads til rådighed inden for 60 dage, sådan som loven kræver det. Sådan har det desværre været i Hørsholm de seneste fire år.

Venstre er ikke enig i denne prioritering. En borgerligt ledet kommune bør prioritere et godt ældreliv højt. Det handler om mere end penge. Det handler også om personlig frihed.

Der Radikale Venstre er modstander af et friplejehjem på Ved Klædebo, og Socialdemokratiet og venstrefløjen arbejder primært for det offentlige plejehjem. Men i Venstre ser vi frem til, at der tegner sig et flertal på kommunalbestyrelsesmødet den 30/6, så forslaget til Lokalplan 182 - friplejeboliger ved Ved klædebo, kan vedtages.

Det er et skridt i den rigtige retning. Venstre foreslår styrkelse af det frie valg, så alle ældre har noget at vælge imellem, og derved kommer vi også ventelisterne på plejehjemspladser i Hørsholm til livs på længere sigt.

Vi mennesker er forskellige og har forskellige præferencer livet igennem til, hvordan livet skal leves. Det er helt afgørende, at der er noget at vælge imellem. En reel mulighed for at vælge frit for sit sidste hjem - bør være en selvfølge i Hørsholm.

Vi ser positivt på et politisk mod, og at de blå partier står sammen i Hørsholm. Det vil komme borgerne til gode med flere blå borgerlige beslutninger og vedtagelser.

Rejser du til udlandet i år?