25. oktober 2021
Det tredje og sidste indlæg om klima- og miljøindsatsen i Hørsholm fra De Radikales kandidat Emilie Andersen-Ranberg. Foto: Cecile Smetana Baudier
Det tredje og sidste indlæg om klima- og miljøindsatsen i Hørsholm fra De Radikales kandidat Emilie Andersen-Ranberg. Foto: Cecile Smetana Baudier
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vågn op om de lavthængende frugter og den vigtige klimakrise-håndtering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vågn op om de lavthængende frugter og den vigtige klimakrise-håndtering

Af Emilie Andersen-Ranberg, kandidat for Radikale Venstre, Langiltegaard, Hørsholm:

Opdateret 25. august 2021 kl. 15:47
Debat Hørsholm - 25. august 2021 kl. 06:03

Jeg har i to forgangne indlæg beskrevet min indignation over manglende kongruens mellem politiske hensigtserklæringer og levering, når det kommer til initiativer for natur, miljø, biodiversitet og klima i Hørsholm, og jeg har delt forslag til emner som Hørsholm kunne følge op på.

arrow Læs også: 'Vild med Vilje' springer ud i byen: Næste år skal vi kåre den vildeste have

Der er mange muligheder, og mine forslag er så langt fra udtømmende, men det hører sig til en god debat, at man præsenterer alternative forslag til en aktuel dagsorden, man kritiserer.

I seneste indlæg (del 2) præsenterede jeg nogle forslag, der ville kræve væsentligt engagement og vedholdenhed.

Herunder vil jeg forslå nogle 'lavthængende frugter', som kunne få kommunen til i højere grad at leve op til sine hensigtserklæringer i diverse materialer, der beskriver kommunens 'selvidentitet', såsom Hørsholmstrategien eller kommuneplanerne.

Forslag: Undlad ekstrem-trimning i stil med det, man ser med robotplæneklippere på de af kommunens græs-arealer, hvor det ikke er strengt nødvendigt.

Lad administrationen indgå i nære samarbejder med klimalaboratorier, så som Klimalaboratoriet i Middelfart, så der kan defineres holdbare og langsigtede projekter.

Ban vejen for- og opfordr til flere frivillige tiltag, der fremmer natur og miljø. Såsom foreningen Levende Hav, der sidste år arrangerede en stor og effektiv oprydning af mere end 300 spøgelsesnet i Limfjorden. 10 procent af plastik i havene anslås at være spøgelsesnet, og der er ingen grund til at tro, at problemet skulle være mindre i Øresund.

Giv de få krondyr, der i nyere tid færdes i kommunen, en jagtfredning. Det bliver ofte understreget i diverse biodiversitets-fora, at der mangler store græssere i Danmark, og at disse ville gavne biodiversiteten. Det er derudover en lille, og dermed skrøbelig for kollaps, bestand, og det giver unægteligt mere glæde til de mange at se dem færdes i live end på enkelte trofæ-jægeres væg.

Det ville dernæst også være yderst passende i forhold til, at krondyret pryder kommunens våbenskjold, og nu endelig er tilbage, så våbenskjoldet faktisk kan komme til sin ret.

En sidste bemærkning: Klimakrise-håndtering er ekstremt vigtigt. Men derudover bør enhver kommune med respekt for sig selv til enhver tid have mindst ét større (f.eks. over 1 mio. kr projekt om året) aktivt projekt, der mindsker menneskers negative påvirkning af natur og miljø.

arrow PH Park-byggeri graves i gang onsdag
14. september 2021 kl. 07:42 Opdateret: kl. 15:12
arrow Samarbejde nærmer sig frysepunktet: Partier vil stoppe ny bymidte
08. september 2021 kl. 17:05 Opdateret: kl. 09:34
arrow DEBAT: Konkrete initiativer som svar på Emilies grønne opråb
08. september 2021 kl. 06:48 Opdateret: kl. 07:35
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?