17. april 2021
Glen Madsen, DF, mener, at kollektivt hukommelsessvigt, som i retssagen om skuddrabet på Rungsted Strandvej i april 2019, bør sanktioneres indenfor samme strafferamme, som der i spil til den begåede forbrydelse.
Glen Madsen, DF, mener, at kollektivt hukommelsessvigt, som i retssagen om skuddrabet på Rungsted Strandvej i april 2019, bør sanktioneres indenfor samme strafferamme, som der i spil til den begåede forbrydelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ustraffet drabsmand er en hån mod retssamfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ustraffet drabsmand er en hån mod retssamfundet
Debat Hørsholm - 25. januar 2021 kl. 14:05

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse

arrow Læs også: Anklager vil se på dom efter frifindelser i sag om Rungsted-drab

Skal en drabsmand gå fri, ene og alene fordi vidner, med en kriminel løbebane, ikke vil fortælle, hvem gerningsmanden er?

Eller skal de alle straffes for ikke at ville bidrage til sagens opklaring ved at udpege gerningsmanden, som flere af dem naturligvis udmærket ved, hvem er?

Stod det til mig, så blev de alle som én buret inde i meget lang tid, og så kunne de i øvrigt få en udvisning ud af landet, når straffen var afsonet.

Jeg er virkelig træt af den blødsødenhed, der hersker overfor disse personager.

Helt almindelige borgere, der bestræber sig på at overholde landets love og regler, straffes ved selv den mindste lovovertrædelse. Hvorimod bandedrabs- og voldsmænd kan gå fri, når deres venner i retten lider af et kollektivt 'hukommelsessvigt'.

Disrespekt for retssamfundet og ens medborgere belønnes. Hvorimod respekt straffes. Er det virkelig sådan, vi ønsker, det skal være i Danmark?

Jeg synes, at kollektivt 'hukommelsessvigt' i strafferetssager bør sanktioneres indenfor samme strafferamme som den, der er i spil i forhold til den forbrydelse, der er begået.

I de tilfælde, hvor de 'glemsomme' selv tidligere er dømt i en straffesag, skal det naturligvis være en skærpende omstændighed at holde hånden over en anden kriminel.

På den måde ville manglende udpegning af gerningsmænd og disrespekten for retssamfundets normer ofte blive sanktioneret hårdere end forbrydelsen i sig selv. Det skulle nok få tungerne på gled, reducere antallet af meningsløse drab og gøre Danmark til et tryggere sted igen.

arrow Forsvarer er overrasket over kollektiv tiltale for drab
19. januar 2021 kl. 15:18 Opdateret: kl. 15:35
arrow Otte drabstiltalte frikendt: Nævninge kunne ikke blive enige
19. januar 2021 kl. 05:36 Opdateret: kl. 19:41
arrow Tavshed i sag om drab - otte mænd frifindes
18. januar 2021 kl. 17:14 Opdateret: kl. 17:16
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?