26. september 2021
Preben Carøe kalder det for fuldstændig ufunderede og i mange tilfælde subjektive og mangelfulde valgkriterier placeringen af det kommende renseanlæg i Hørsholm er sket på baggrund af.
Preben Carøe kalder det for fuldstændig ufunderede og i mange tilfælde subjektive og mangelfulde valgkriterier placeringen af det kommende renseanlæg i Hørsholm er sket på baggrund af.
Foto: Morten Bak
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Udpegning af placering af spildevandsanlæg er som Jeopardy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Udpegning af placering af spildevandsanlæg er som Jeopardy

Af Preben Carøe,formand for Venstre, Ringvej 24, Hørsholm:

Debat Hørsholm - 28. juni 2021 kl. 15:47
arrow Læs også: Åbent hus: Fageksperter går bag om fremtidens renseanlæg

Hvorfor nu Jeopardy - eller en omvendt Søren Kirkegård?

Jo, for når jeg læser de fuldstændig ufunderede og i mange tilfælde subjektive og mangelfulde valgkriterier, kan jeg ikke undgå at sidde med en fornemmelse af, at man kendte placeringen og satte kriterierne derefter, når det drejer sig om den Detailscreeningen, der er dateret november 18 og hvori også indgår et anonymt og udateret Bilag 1. Kriterier der overhovedet ikke beskæftiger sig med de negative følger lokalt og i Hørsholm generelt.

Jeopardy analogien underbygges af, at det sammenfattede delnotat D5 "Sammenfattende rapport" er dateret januar 19 medens delnotat D2 "Forudsætninger" og delnotat D3 "Miljø" begge er dateret september 2019, altså mere end seks måneder senere.

Så når Novafos i Årsrapporten for 2020 skriver "strategi om .....fælles renseanlæg blev i starten af 2020 godkendt af kommunerne. Siden da har vi arbejdet på at finde de bedste placeringer til de to nye renseanlæg" skriver de mod bedre vidende.

Den "bedste placering" blev for Hørsholms vedkommende allerede fastlagt tilbage i november 18. Dette sår også tvivl om Borgmesterens udsagn om, at han kun har kendt til placeringen et års tid.

Hvor mange af KBs medlemmer ved, at de tilbage i 2020 og efterfølgende godkendelse af investeringsaftaler med Novafos, har været med til at blåstemple dette projekt og dets placering.

Det hører også med til historien, at kommunen i forbindelse med nedsættelse af referencegruppen, forsøger at tegne et billede af det eksisterende anlæg som nedslidt, umulig at opgradere og næsten håbløst at udbygge.

Det er en hel uacceptabel måde at manipulere borgere og politikere på, specielt når diverse rapporter siger det modsatte.

Hvordan Novafos i en symbiose med ejeren af jorden, Hørsholm Kommune, en ny Kommuneplan og en developer - uden at ekspropriere - får fat i arealet ved Agiltevej er en historie for sig - og ikke gratis.

Dette projekt er et projekt lavet af teknikere for teknikere uden hensyntagen til mennesker, flora og fauna i en konstruktion hvor de folkevalgte politikere har meget begrænset indsigt og indflydelse.

Lad mig citere borgmesterens talsmand Jan Klit: "Vil vi overhovedet have et renseanlæg i Hørsholm".

arrow DEBAT: Placering af nyt rensningsanlæg vil være ødelæggende
13. juli 2021 kl. 08:54 Opdateret: kl. 08:53
arrow Her skal nyt stort renseanlæg ligge
13. maj 2021 kl. 11:30 Opdateret: kl. 10:53
Stemmer du til kommunalvalget i år?