23. september 2021
Annette Wiencken og borgmester Morten Slotved slår i dette indlæg fast, at Hørsholms ældre borgere selv skal have mulighed for at bestemme, hvor de vil bo. Nøjagtigt ligesom alle andre borgere.
Annette Wiencken og borgmester Morten Slotved slår i dette indlæg fast, at Hørsholms ældre borgere selv skal have mulighed for at bestemme, hvor de vil bo. Nøjagtigt ligesom alle andre borgere.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Tryghed og frihed til at vælge - uafhængigt af din alder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Tryghed og frihed til at vælge - uafhængigt af din alder
Debat Hørsholm - 13. september 2021 kl. 07:59

Af Annette Wiencken og Morten Slotved (K), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og borgmester:

arrow Læs også: 90 års fødselsdag aflyst efter smitteudbrud: Jeg synes, det er uansvarligt

Der er ingen tvivl - vi bliver heldigvis ældre og ældre, inden vi får brug for hjælp fra kommunen til at klare os selv i hverdagen. Dog viser den nyeste tryghedsmåling (fra 2019) foretaget af Tryghedsfonden, at 58 procent af danskerne mellem 40-65 år er utrygge ved, om de kan få den nødvendige pleje den dag, det bliver nødvendigt.

Som lokalpolitikere skal vi altså blive bedre og mere tydelige i vores kommunikation. Vi skal betrygge borgerne i, at vi selvfølgelig har blik for fremtidens seniorer.

Vi konservative ønsker tryghed i alle aldre - og selvfølgelig også for Hørsholms ældste borgere. Det er helt afgørende for livskvaliteten at have indflydelse på, hvor vi som ældre gerne vil bo, hvad vi får at spise, og hvem og hvornår der kommer nogen ind i vores hjem.

Vi skal kunne stole på omgivelserne og på, at fællesskabet træder til, når behovet for hjælp opstår.

For os er personlig tryghed også lig med personlig valgfrihed. Vores ældre borgere skal have mulighed for selv at bestemme, hvor de vil bo - nøjagtigt ligesom alle andre borgere. Derfor er vi stolte af, at vi snart får opført to friplejehjem her i Hørsholm Kommune.

Vores ældre borgere skal have noget at vælge imellem, og vi er alle sammen forskellige - det skal der være plads til.

Når vi bygger de nye boliger, er det helt afgørende, at både bygninger og beboerne bliver godt modtaget blandt deres nye naboer, og vi har da også for nylig holdt et borgermøde om friplejehjemmet Ved Klædebo. Her var interesserede naboer mødt op for at høre nærmere, stille spørgsmål, udtrykke bekymringer og ikke mindst give kommunen gode råd til fx trafikafvikling og parkeringsforhold.

Vi ser frem til at fordybe os i disse kommentarer og forslag efter høringsfristen udløb den 12. september.

Vi skal fortsat sikre de trygge rammer for vores ældste borgere. Frit valg betyder frihed til den enkelte - dette skal aldrig være afhængig af alder.

arrow DEBAT: Vi mangler varme hænder - og har for mange ledere
27. august 2021 kl. 15:06 Opdateret: kl. 12:53
Synes du, at kommunen er der for dig?