23. juni 2021
Det kan i høj grad undre for Hørsholm kommune har en vision vedtaget 2014, der skulle være den officielle ledestjerne for alle kommunal politikerne, men Jørgen Beyer i dette indlæg.
Det kan i høj grad undre for Hørsholm kommune har en vision vedtaget 2014, der skulle være den officielle ledestjerne for alle kommunal politikerne, men Jørgen Beyer i dette indlæg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svært at finde fælles politisk fodslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svært at finde fælles politisk fodslag

Af Jørgen P. Beyer, Helenevej 9, Rungsted Kyst:

Debat Hørsholm - 31. maj 2021 kl. 16:45

Efter at have læst artiklen i Ugebladet den 19. maj 'LOKALPLANER' er jeg noget desillusioneret på borgernes vegne. Det er åbenbart svært for vores politikere at finde fælles fodslag.

arrow Læs også: DEBAT: Når vi laver planer, skal de selvfølgelig holdes

Det kan i høj grad forundre for Hørsholm kommune har en vision vedtaget 2014, der skulle være den officielle ledestjerne for alle kommunal politikerne. Men det synes ikke helt at være tilfældet. For der står i første sætning: "Hørsholm vil begejstre. Det er den ledestjerne, man vil arbejde mod de næste mange år".

Og med begejstring gik Rungsted gruppen i gang med at udnytte deres demokratiske ret til at kommentere den udsendte byplan 176. Ca 600 var medunderskrivere på en meget konstruktiv skrivelse til kommunalbestyrelsen. Der var lagt vægt på at kommentere de særlige karakterer der gælder for området øst for Hulsøvang/nord for Rungstedvej.

Og Hørsholm vil skabe 'Inspirerende og grønne rammer'. 'Åbne og inddragende fællesskaber'.

Når man herefter læser interviewet med lokal politikerne får man øje på uenigheden. Venstres udtalelse er stort set på linje med Rungsted gruppens forslag, og de har dermed lyttet til Rungsted beboerne.

Thorkild Gruelund har analyseret sig frem til et hovedpunkt: De upopulære to etagers "klodser". Henrik Klitgaard har konstruktiv kommentar til bebyggelses procenten for dobbelthuse. Begge forslag kan indeholdes i ovenstående målsætninger detaljer, men intet om det overordnede.

En ganske anden linje lægger Jakob Nybo, der ønsker mindre grundstørrelser. Dette er i klar i modstrid med grønne rammer, idet de små grunde næsten altid ender med, at der ikke er plads til større træer, som netop er et af Rungsteds kendetegn. Inspirerende bliver de næppe heller. Den logiske konsekvens af hans udtalelse må være, at der i forvejen er mange små grunde i Hørsholm Kommune og dermed andre områder, hvor netop denne gruppe købere kan finde det ideelle hus.

Socialdemokraterne og de konservative har ikke udtalt sig.

Man må håbe, at de også har læst kommunens vision og kommer til samme konklusion som Rungsted gruppen, nemlig at de tre unikke områder skal respekteres i fremtiden og dermed bakkes op af tre unikke lokalplaner.

arrow DEBAT: Ikke politisk vilje til kompromis om lokalplaner
07. juni 2021 kl. 05:32 Opdateret: kl. 10:02
arrow DEBAT: Så kom lokalplanerne i hus
03. juni 2021 kl. 06:04 Opdateret: kl. 14:11
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?